Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politicile sociale care vizează persoanele cu handicap trebuie revizuite

ro

26 Oct, 2011 17:27 676 Marime text

Strasbourg, 26 octombrie 2011

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, susţine necesitatea revizuirii, de către state membre, a politicilor sociale care vizează persoanele cu handicap, astfel încât situația socială și economică a acestora să devină una normală.

Într-o declaraţie scrisă aferentă Raportului Ádám Kósa, referitor la mobilitatea și incluziunea persoanelor cu handicap în Strategia europeană 2010-2020 pentru persoanele cu handicap, deputatul român subliniază faptul că, "statisticile arată că la nivelul Uniunii Europene o persoană din șase suferă de handicap, respectiv aproximativ 80 de milioane de persoane nu pot să participe din plin la viața socială și economică din cauza barierelor fizice și comportamentale".

Potrivit doamnei Dăncilă, "nivelul de sărăcie al persoanelor cu handicap este cu aproximativ 70% superior mediei înregistrate, ceea ce duce la accesul lor limitat pe piaţa forței de muncă".

"Consider că toate statele membre trebuie sa îşi revizuiască şi să îşi îmbunătățească politicile sociale care vizează persoanele cu handicap, astfel încât situația socială și economică a acestora să devină una normală", se mai spune în declaraţia menţionată.

" Cred că Comisia Europeană în colaborare cu statele membre trebuie să acționeze şi să dezvolte strategii pentru eliminarea obstacolelor şi problemelor diverse ale bărbaților, femeilor și copiilor cu handicap și pentru a le asigura acestora participarea efectivă în societate în condiții echivalente de demnitate.", a subliniat europarlamentarul român.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii