Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pozitia eurodeputatului Ioan Enciu fata de recentul asa zis incident din Parlamentul European

ro

20 Jun, 2011 17:54 955 Marime text

In legatura cu recentul asa zis incident ce a avut loc in Parlamentul European intre mine si colegul Csaba Sogor, as vrea sa aduc la cunostinta publicului cateva aspecte care, din pacate, nu au fost inca puse la dispozitia diverselor canale de informare din Romania.

In primul rand, nu pot sa nu imi exprim regretul pentru faptul ca un astfel de eveniment nesemnificativ si cu caracter pur amical a captat atentia publicului intr-o masura mai mare decat celelate activitati pe care le realizez in Parlamentul European si care au un impact pozitiv direct asupra cetatenilor din Romania si din intreaga Uniune Europeana.

In al doilea rand, referindu-ma la incidentul la care domnul Csaba Sogor face referire, tin sa precizez ca pozitia mea a fost deja exprimata intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Parlamentului European, domnul Jerzy Buzek si pe care o prezint in continuare:

Domnului Jerzy Buzek
Președinte al Parlamentului European

Bruxelles, 17 Iunie 2011

Domnule Președinte,

Vă scriu în legătură cu așa zisul incident petrecut la ședința Comisiei LIBE din data de 15 iunie la care face referire colegul Csaba Sogor, MEP.

De la început doresc să îmi cer scuze pentru faptul că s-a ajuns aici. Vă asigur de faptul că susțin întru totul folosirea limbii materne în dezbaterile din Parlamentul European și că apreciez limba maghiară și poporul maghiar. De altfel, sunt bucuros să spun că unii dintre cei mai buni prieteni ai mei din Parlamentul European sunt de naționalitate maghiară iar domnul Sogor este unul dintre aceștia. Tocmai de aceea, așa-zisul incident a avut un caracter pur amical.

Nu am fost și nu sunt un șovin ci, din contră, sunt un susținător al diversității și al drepturilor minorităților. Acest lucru este dovedit prin întreaga mea activitate din cadrul Parlamentul European unde am susținut și voi susține lupta împotriva discriminării, extremismului și xenofobiei. Mărturie în acest sens stau luările mele de cuvânt precum și activitatea în diverse foruri în care sunt membru activ așa cum este Grupul de lucru S&D privind extremismul, populismul, naționalismul și xenofobia.

În final, pentru a închide acest incident, aș dori să îmi cer scuze încă o dată în mod public pentru acest eveniment neplăcut, subliniind totodată nevoia de colegialitate și respect reciproc în cadrul tuturor activităților Parlamentului European.

Cu deosebit respect,

Ioan Enciu, MEP

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii