Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Mănescu - "Implementarea cu succes a Strategiei Dunării va aduce creştere economică României! "

ro

18 Feb, 2011 18:28 814 Marime text

Ramona Mănescu a susţinut, în plenul PE reunit la Strasbourg, necesitatea punerii în aplicare cât mai rapid a Strategiei Europene pentru Regiunea Dunării.

"Dacă ne dorim creştere economică şi crearea de locuri de muncă în statele membre riverane Dunării trebuie să asigurăm premisele implementării cu succes a acestei strategii prin implicarea autorităţilor locale şi a parteneriatului public privat. Statele membre trebuie să identifice domeniile prioritare de dezvoltare şi să pregătească proiectele aferente, din timp, asigurându-se că sunt proiecte integrate care vizează toate fondurile europene disponibile şi, în mod deosebit, oportunităţile de cooperare regională. În acest context, consider vital să ştim exact care este Planul de Acţiune al Comisiei Europene în privinţa implementării acestei strategii şi a modelului de guvernanţă adoptat în acest scop."

În calitate de coordonator al liberalilor în Comisia REGI, Ramona Mănescu a negociat, în numele Grupului ALDE,aspectele care vizează dezvoltarea economică pe termen lung a ţărilor străbătute de fluviu.

"Contribuţia Grupului ALDE vizează îmbunătăţirea transportului de mărfuri prin lărgirea canalului navigabil, dezvoltarea oraşelor de-a lungul Dunării prin mărirea capacităţii portuare, dezvoltarea terminalelor necesare şi a unei infrastructuri adecvate care să permită transportul multimodal, dar şi încurajarea întreprinderilor mici şi mijlocii să acceseze fonduri europene iniţiind proiecte de dezvoltare în regiune. Doresc sa subliniez interdependenţa economică cu totul deosebită a statelor din zona Dunării, importanţa investiţiilor în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor(TIC), dar şi în dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a departamentelor de cercetare ale acestora, pentru a asigura o creştere durabilă şi eficienta şi a stimula creşterea economiei verzi."

Eurodeputaţii au votat, în urmă cu puţine momente, Rezoluţia referitoare la Implementarea Strategiei Europene privind Regiunea Dunării.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii