Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România trebuie să participe activ la dezvoltarea Politicii Comune de Pescuit în Marea Neagră

ro

14 Sep, 2011 14:16 637 Marime text

România trebuie să participe activ la dezvoltarea Politicii Comune de Pescuit în Marea Neagră
 
Strasbourg, 14 septembrie 2011

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat luni seara, în sesiunea plenară a  Parlamentului European de la Strasbourg, că " este important pentru România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, cu ieşire la mare, să participe activ la dezvoltarea Politicii Comune de Pescuit, aceasta fiind o componentă importantă, în condiţiile în care Uniunea Europeană este a doua putere mondială în materie de pescuit după China".

Intervenţia sa a avut loc în cadrul dezbaterii Raportului Iotova privind Gestionarea actuală şi viitoare a pescuitului în Marea Neagră.

În opinia doamnei deputat, "România este direct interesată ca principiile şi liniile directoare de acţiune ale acestei politici să fie aplicate şi Mării Negre şi, mai ales, ca acestea să fie în concordanţă cu specificul regional ale statelor UE cu ieșire la Marea Neagră".

În context, deputatul român a solicitat păstrarea unui instrument financiar consistent în domeniul pescuitului şi acvaculturii în bugetului Uniunii Europene.

"În acest context, în ceea ce priveşte viitoarea finanţare, consider că, în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate, România este interesată în menţinerea unui instrument financiar consistent în domeniul pescuitului şi acvaculturii. Pentru aceasta este necesară o abordare diferenţiată a sprijinului în funcţie de criteriul convergenţei şi ţinând cont într-o mai mare măsură de specificul regional", a concluzionat doamna Dăncilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii