Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb eco- economia reprezinta economia viitorului pentru Romania

ro

28 Nov, 2011 15:35 1034 Marime text

Rovana Plumb: eco- economia reprezinta economia viitorului pentru Romania

Eurodeputata PSD Rovana Plumb, vicepresedinta grupului S&D din Parlamentul European, a participat in perioada 25-26 noiembrie, la Bruxelles, la Conventia Partidului Socialistilor Europeni, avand o interventie si in cadrul Panelului „O pozitie comuna privind combaterea schimbarilor climatice".
In cadrul interventiei a sustinut adoptarea principalelor obiective ale socialistilor si democratilor europeni: economie verde accesibila tuturor, intarirea conceptului de solidaritate, promovarea unei societati deschise si incluzive.
De asemenea in perspectiva deschiderii, la 28 noiembrie 2011, a Conferintei de la Durban privind schimbarile climatice europarlamentara a precizat : „Acum, mai mult ca niciodata, societatea noastra se confrunta cu foarte multe provocari iar Uniunea Europeana trebuie sa gaseasca solutii la crizele economice, financiare si de mediu. Conferinta de la Durban este esentiala din acest punct de vedere. Trebuie sa reusim sa-i facem pe toti participantii sa inteleaga ca economia verde este economia viitorului iar sustinerea acesteia inseamna stimularea progresului social, fapt ce va duce la ridicarea standardelor de viata, la cresterea sigurantei cetateanului si la crearea de locuri de munca. In aceasta noua economie sectorul public joaca un rol fundamental".
Social democrata considera ca potentialul Romaniei in dezvoltarea economiei verzi este imens insa, din cauza autismului de care guvernul de la Bucuresti da dovada, acest domeniu nu s-a dezvoltat. „USL a propus in viziunea pe mediu masuri prin care se poate dezvolta economia verde. Pe langa faptul ca guvernul Boc nu are niciun fel de perspective in acest sens, ignora cu desavarsire solutiile propuse de opozitie. Acest lucru are consecinte grave asupra societatii: tara noastra se umple de datorii iar romanii traiesc din ce in ce mai rau. Pentru ca Romania sa poata beneficia de dezvoltare si progres iar nivelul de trai al romanilor sa creasca acest guvern trebuie schimbat de urgenta".
Rovana Plumb, membra in Comisia de Mediu a Parlamentului European, atrage atentia ca impactul schimbarilor climatice va fi resimtit, in special, de cei cu venituri mici. „Pentru a preveni ca povara cheltuielilor sa cada pe umerii grupurilor vulnerabile, Uniunea Europeana trebuie sa promoveze dezvoltarea unei societati deschise, inclusive si responsabila cu privire la protejarea mediului".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii