Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb Investiţiile în ecoturism vor contribui la dezvoltarea economică a României şi protejarea mediului

ro

27 Sep, 2011 22:36 699 Marime text

Rovana Plumb, vicepreședintă a Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European, a declarat cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului că România are un potenţial enorm privind dezvoltarea ecoturismului însă foarte slab dezvoltat.

„Ecoturismul, un concept încă nou pentru România, este practicat şi apreciat de multe ţări europene. Din nefericire, în ţara noastră, ecoturismul este un segment foarte îngust al pieţei turistice şi se confruntă cu o multitudine de probleme: slaba cooperare la nivel local, promovarea modestă la nivel naţional şi internaţional, existenţa unei oferte limitate, slab diversificate, slaba dezvoltare a infrastructurii, nivelul redus de pregătire al celor angajaţi în domeniu", a precizat eurodeputata.

Rovana Plumb consideră că investiţiile în acest domeniu vor contribui la dezvoltarea economică a României şi protejarea mediului.

„Alte state europene şi-au dat seama de importanţa pe care o poate avea ecoturismul pentru economia lor şi au făcut investiţii majore în acest domeniu. România va trebui să urgenteze lucrurile şi să aplice o serie de măsuri pentru a deveni atractivă din acest punct de vedere, cu atât mai mult cu cât România şi Bulgaria sunt coordonatorii capitolului turism în cadrul Strategiei Europene pentru fluviul Dunărea. Când vom veni la guvernare, în 2012, vom acorda o atenţie deosebită acestui domeniu care contribuie la conservarea mediului natural, păstrarea tradiţiilor locale şi dezvoltarea durabilă", a precizat Rovana Plumb.

27 septembrie, este Ziua Mondială a Turismului. Această zi a fost stabilită de către Organizaţia Mondială a Turismului cu scopul de a determina comunitatea internaţională să conştientizeze importanţa turismului şi valorilor sale culturale, sociale, politice, economice şi de mediu adică ecoturismul. Tema sub care s-a desfăşurat ediţia din acest an este „Turismul - un liant între culturi". Astfel, se doreşte lansarea unui apel către toate persoanele implicate în industria turismului să acţioneze în conformitate cu valorile şi principiile naţiunii în care trăiesc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii