Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb - Locurile de munca "verzi" pot scoate Romania din criza

ro

11 Nov, 2011 16:44 1118 Marime text
Rovana Plumb, europarlamentar PSD, saluta lansarea viziunii USL in privinta energiei si subliniaza ca una din marile oportunitati ale viitoarei guvernari este crearea de locuri de munca "verzi", prin valorificarea potentialului in domeniul energiei regenerabile.

"Romania trebuie sa inceapa sa aplice modele de crestere sustenabila, care genereaza la randul sau crestere, si care scoate din subdezvoltare comunitati intregi, folosind acele resurse care nu se epuizeaza in timp. Domeniile "verzi" reprezinta viitorul, prin dezvoltarea de capacităţi de producţie pentru energie din surse regenerabile si favorizarea investiţiilor în noile tehnologii", subliniaza eurodeputata.

Rovana Plumb spune ca domeniile „verzi" au un potential urias de creare de locuri de munca, ce ar putea reprezenta o solutie extrem de importanta pentru Romania in acest moment:

"Guvernarea USL isi va face o prioritate din crearea de locuri de munca "verzi", in domenii precum: energia din surse regenerabile, transportul "verde", reciclare, agricultura ecologica, cercetare si dezvoltare, constructii si reconditionarea cladirilor. Aproape in orice comunitate, oricat de mica, exista sansa de a folosi acest gen de resurse, care acum sunt ignorate de putere. Crearea de locuri de munca "verzi" poate ajuta Romania sa iasa din criza!", subliniaza eurodeputata, care este si vicepresedinte al Grupului socialist din Parlamentul European.

Rovana Plumb activeaza in Comisia de Munca, precum si in Comisia de Mediu din Parlamentul European.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii