Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb - PDL schimbă definiția unor termeni clasici ai economiei pentru a frauda legea asistenței sociale

ro

18 Nov, 2011 13:42 911 Marime text

Eurodeputata Rovana Plumb constată cu uimire că printre amendamentele suplimentare la raportul asupra proiectului Legii asistenței sociale nr. 27/507/15.11.2011 s-a strecurat și initiativa incalificabilă a unui membru PDL de reinventare a conceptului de economie socială pentru a corespunde viziunilor politice ale PDL. Comisia de Munca a Camerei Deputatilor a adoptat textul legislativ amendat, cu un raport de 14 la 13.

„Reprezentantii PDL au dovedit deja ca nu se dau in laturi de la nimic pentru a-si justifica politicile, nici macar de la deformarea cifrelor statistice sau a realitatilor evidente. Acum au inceput să modifice si teoriile clasice ale economiei in acelasi scop! S-a propus înlocuirea articolului 6, lit. k (descrierea conceptului economiei sociale) cu o definiție absurdă, conform căreia economia socială reprezintă nici mai mult, nici mai puțin decât ‚un sector ce cuprinde activităţi economice care, în subsidiar şi cu condiţia menţinerii performanţei economice, includ obiective de tip social'. Această definiție este inspirată probabil din lucrarea de referință a ilustrului autor de carte Gheorghe Falcă, si nu de teoriile economice consacrate la nivel mondial", subliniază eurodeputata.

„Economia sociala este un concept larg recunoscut si apreciat la nivelul Uniunii Europene si semnificatia sa este legata de solidaritate, de coeziune sociala, de responsabilitate fata de societate - adica exact acei termeni care lipsesc total din practica guvernamentala curenta", afirma Rovana Plumb. Rezoluţia Parlamentului European din 19 februarie 2009 referitoare la economia socială solicită Comisiei și statelor membre să integreze o dimensiune de "economie socială" în elaborarea politicilor comunitare și naționale, subliniind că aceasta joacă un rol de esențial în economia europeană, creând locuri de muncă de bună calitate, consolidând coeziunea socială, economică și regională.

"Membrul respectiv al PDL a introdus peste 70 amendamente in acest text legislativ, din care majoritatea sunt pe fond, amendamente care au fost adoptate. Dincolo de penibilul situației, faptul că un membru al Parlamentului României, chiar absolvent de studii economice, este capabil să producă o asemenea inepție economică sugerează fie o incompetență crasă, fie o politică de partid a PDL de a redefini, în numele austerității, inclusiv conceptele clasice ale economiei si conceptele cu care operează Uniunea Europeană", sustine Rovana Plumb, care activează in Comisia de Muncă a Parlamentului European.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii