Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:20 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb - Politica energetica a UE trebuie centrata pe incurajarea energiei "verzi", la preturi accesibile populatiei

ro

22 Sep, 2011 00:19 715 Marime text
Rovana Plumb, in calitate de vicepresedinta a grupului S&D din Parlamentul European este responsabila pentru revizuirea directivei privind taxarea energiei, conducand ieri audierea publica pe aceasta tema. De asemenea, in acest context, eurodeputata a adresat Presedintiei poloneze a UE si o intrebare scrisa.

Rovana Plumb a subliniat, in apelul sau, ca, in acest domeniu, tintele Uniunii Europene ar trebui sa fie reducerea facturilor la energie pentru populatie, crearea de locuri de munca, reducerea dependentei de combustibili importati din afara UE, precum si imbunatatirea calitatii aerului.

"Taxarea energiei este un dosar foarte important si in acelasi timp deosebit de sensibil, deoarece statele membre trebuie sa-și redefinească structura generala de impozitare in asa fel incat sa contribuie la cresterea și ocuparea forței de munca, prin deplasarea sarcinii fiscale de la salarii catre consum, subliniaza Rovana Plumb.

"Alaturi de colegii socialisti, sustin incurajarea investitiilor in tehnologii "verzi" datorita potentialului urias de generare de slujbe in acest domeniu. Insa cetateanul nu trebuie sa devina victima acestor masuri. Statele vor avea obligatia sa protejeze populatia de posibilul impact al taxarii, prin masuri de protejare a categoriilor defavorizate si cu venituri mici. Masura este menita sa stimuleze investitii intr-un mediu curat", adauga eurodeputata.

Directiva va intra intr-un proces de analiza, modificare si adoptare in cadrul Comisiilor de specialitate ale Parlamentului European - Comisia pentru afaceri economice si monetare, Comisia de Mediu, Comisia pentru Bugete, cea de Transport, precum si Comisia pentru Industrie, cercetare si energie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii