Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb, punct de legatura intre femeile chineze, cele PES si Comisia FEMM a PE

ro

03 Mar, 2011 17:58 1560 Marime text
sdc12338.jpgBruxelles, 3 martie 2011

Eurodeputata Rovana Plumb, Presedinta Organizatiei de femei a PSD, a invitat, in perioada 1-3 martie, la Parlamentul European, un grup la nivel inalt al Organizatiei de femei a Partidului Comunist Chinez, semnal al unui partenerat extins intre China si Uniunea Europeana, in materie de egalitate de gen dar si de politici economice care sa asigure o dezvoltare durabila.

sdc12333.jpgDelegatia chineza, condusa de doamna Song Xiuyan, Vicepresedinta Federatiei Femeilor din Intreaga China si Vicepresedinta Comitetului National al Consiliului de Stat din Republica Populara China privind politicile privind femeile si copiii, a avut reuniuni cu membri din conducerea Grupului social-democrat din PE (S&D), cu europarlamentarii PSD, cu organizatia de femei a PSD Belgia, precum si cu Presedinta Organizatiei de femei a Partidului Socialistilor Europeni, Zita Gurmai.

sdc12343.jpgPe agenda discutiilor a fost si schimbul de experienta intr-o serie de domenii precum energia, transportul, ocuparea fortei de munca, politicile sociale etc., de altfel doamna Song adresand un discurs in fata intregului Grup S&D in chestiunea dezvoltarii relatiilor economice dintre Uniunea Europeana si China. Totodata, femeile chineze au participat la evenimente dedicate situatiei femeilor (conferinta FEPS privind strategia in materie de egalitate de sanse) si copiilor in UE.

"Aceasta vizita este un semnal puternic privind potentialul parteneriatului intre China si Uniunea Europeana. Sunt onorata sa asigur legatura la nivel european intre femeile din China si cele din organizatia de femei a socialistilor europeni (PES Women) respectiv din Comisia pentru drepturile femeii din egalitate de sanse (FEMM) din PE", a declarat Rovana Plumb, precizand ca in noiembrie 2011 se va organiza in China un Forum International privind Femeile si Dezvoltarea Durabila la care a fost invitata sa reprezinte Organizatia Femeilor Social-democrate din Romania .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii