Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb - Rolul ONG-urilor de mediu în cadrul Summit-ului RIO +20 este unul esenţial

ro

04 Oct, 2011 17:49 891 Marime text

Eurodeputata PSD Rovana Plumb, vicepreședintă a Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, solicită implicarea societății civile si a cetăţenilor in dezbaterile Summit-ului RIO +20, pentru atingerea în mod real a obiectivului acestui forum.

Obiectivul major al Summit-ului RIO +20 este accesul corect şi echitabil la resursele naturale în vederea dezvoltării durabile, eradicarea sărăciei şi protecției mediului. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv avem nevoie de un parteneriat de încredere şi durabil cu societatea civilă", a declarat europarlamentara.

Social-democrata este de părere că implicarea ONG-urilor în cadrul Summit-ului RIO +20 este esenţială pentru că va aduce o perspectivă completă asupra principalelor teme de dezbatere.

ONG-urile, în special cele de mediu, ne pot oferi nu doar o imagine de ansamblu asupra situaţiei mediului la nivel global, dar si sugestii foarte utile cu privire la creșterea activismului şi implicării cetățenilor. În Uniunea Europeană se pune accent pe participarea cetăţenilor în procesul de guvernare, practică ce va trebui răspândită la nivel mondial. Astfel, implicarea ONG-urilor în cadrul Summit-ului RIO +20 va duce la creşterea gradului de transparenţă faţă de public", a declarat Rovana Plumb.

Summit-ul Rio+20 se va desfăşura în perioada 4 - 6 iunie 2012 şi va avea ca principale teme de dezbatere Economia Verde în contextul dezvoltării durabile și al eradicării sărăciei și Cadrul Instituțional pentru Dezvoltare Durabilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii