Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb solicita achizitii publice "verzi" in Uniunea Europeana

ro

26 Oct, 2011 23:02 793 Marime text

Rovana Plumb, europarlamentar PSD, a solicitat Comisiei Europene sa incurajeze orientarea achizitiilor publice catre produsele "verzi", care respecta mediul si promoveaza cresterea durabila, contribuind astfel la crearea de locuri de munca "verzi" in diferite domenii.

In contextul votului favorabil acordat Raportului privind modernizarea achizitiilor publice in UE, eurodeputata a salutat introducerea criteriului social si al celui de mediu in cadrul procedurilor pentru achizitiile publice, precum si simplificarea acestor proceduri.

"Am votat acest raport deoarece achizitiile publice ar putea fi un factor real pentru promovarea locurilor de munca "verzi", pentru promovarea politicilor de mediu, precum si pentru stimularea cercetarii si inovarii. Punand accentul pe calitate si investitie in dezvoltarea durabila, promovam implicit imbunatatirea conditiilor de munca, dezvoltarea competentelor, accentul pe formare profesionala", a afirmat Rovana Plumb.

"Eu sustin pe deplin solicitarea adresata Comisiei de a incuraja guvernele si autoritatile contractante sa utilizeze din ce in ce mai mult procedurile de achizitii publice durabile, bazate pe criterii de mediu si sociale, care sa sprijine si promovarea ocuparii fortei de munca inalt calificate, si furnizarea de servicii si de marfuri de calitate in Europa", a subliniat eurodeputata, membra in Comisia de mediu, dar si in Comisia de Munca din PE.

Aceasta a apreciat si instrumentele oferite de noile proceduri pentru reducerea coruptiei si simplificarea accesului IMM-urilor la ofertele publice: "Pentru a lupta impotriva coruptiei in licitatiile pentru achizitiile publice, consider ca exista prevederi bune care permit accesul direct al IMM-urilor la aceste oferte (e-achizitii publice), nu numai in calitate de sub-contractant".

Rovana Plumb este vicepresedinta Grupului S&D din Parlamentul European.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii