Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb solicita Consiliului Uniunii Europene sa prezinte o pozitie oficiala pe Directiva privind concediul de maternitate

ro

26 Oct, 2011 17:27 670 Marime text

Rovana Plumb, vicepresedinta a Grupului Socialist din Parlamentul European, solicita de urgenta Consiliului UE sa prezinte o pozitie oficiala pe Directiva privind concediul de maternitate. In plenul Parlamentului European de la Strasbourg, eurodeputata si-a exprimat nemultumirea pentru faptul ca, la un an de la adoptarea de catre Parlamentul European a unei pozitii solide (20 de saptamani cu plata integrala) in favoarea femeilor insarcinate sau care au nascut, Consiliul nu a luat nicio pozitie oficiala.

Rovana Plumb considera ca cele doua institutii, Parlamentul European si Consiliul, trebuie sa gaseasca o abordare comuna pentru o mai buna sustinere a femeilor angajate care sunt insarcinate sau care au nascut. „Parlamentul European a adoptat o pozitie puternica pe acest subiect si in conformitate cu procedura de co-decizie, Consiliul nu poate decide fara Parlament si invers".

„Avand in vedere tendintele demografice in Uniunea Europeana si faptul ca, pana in 2020, UE va trebui sa atinga tinta de 75% a ratei de ocupare a fortei de munca pentru femei si barbati, este necesar sa se faca pasi inainte cu acest dosar.

„Femeile nu trebuie penalizate financiar pentru ca au copii", a subliniat eurodeputata, care a fost raportor din partea Comisiei de Munca din PE in acest dosar. Social-democrata considera ca directiva este un instrument important pentru a sprijini femeile catre asigurarea unui echilibru corect intre viata privata si cea profesionala: „Femeile ar trebui sa fie sprijinite pentru a-si intemeia o familie, fara ca acest lucru sa le afecteze evolutia in cariera, iar institutiile europene trebuie sa se mobilizeze si sa vina cu masuri concrete in acest sens. Parlamentul si-a spus cuvantul in urma cu un an, acum e randul Consiliului sa actioneze".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii