Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb „Strategia UE 2020 ar trebui sa includa o tinta de reducere a saraciei femeilor"

ro

16 Feb, 2011 22:45 754 Marime text

Strasbourg, 16 februarie 2011

Eurodeputata PSD Rovana Plumb a facut, miercuri, o declaratie in scris aferenta dezbaterii din plenul Parlamentului European privind strategia Uniunii Europene 2020. Doamna Plumb, membra a Comisiei pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale a Parlamentului European (EMPL), a afirmat, printre altele, ca Strategia UE 2020 ar trebui sa includa o tinta de reducere a saraciei femeilor, aproape o femeie din cinci in Uniune suferind de saracie.

Strategia UE 2020 ar trebui sa ajute Europa sa isi revina din criza si sa devina mai puternica, prin creare de slujbe si printr-o dezvoltare sustenabila, bazate pe tintele asumate de UE (...). Un sistem puternic de protectie sociala, investitiile in politici active pe piata muncii, in educatie si in oportunitatile de perfectionare profesionala sunt esentiale pentru reducerea somajului si prevenirea excluderii pe termen lung", se arata in declaratia scrisa.

"Flexicuritarea nu este aplicabila statelor membre cu posibilitati reduse de intarire a sistemelor de protectie sociala din cauza restrictiilor bugetare si dezechilibrelor macroeconomice -cum este si situatia Romaniei-, si consider in acest context ca reducerea segmentarii pe piata muncii trebuie realizata prin oferirea unei sigurante adecvate pentru lucratori, sub toate formele de contracte", afirma social-democrata.

In opinia deputatei europene, orice reforme ale pietei muncii trebuie introduse dupa obtinerea unui inalt nivel de consens social, prin acorduri cu partenerii social de la nivel national si al UE.

Este esential sa avem o agenda legislativa care sa elimine diferenta de plata existenta intre femei si barbati cu 1% in fiecare an, pentru a atinge tinta de reducere cu 10% pana in 2020. Strategia UE 2020 ar trebui sa includa o tinta de reducere a saraciei femeilor din Uniune, 17 % dintre femei fiind clasate ca traind in saracie, mai ales mamele singure, imigrantii si femeile in varsta", considera Rovana Plumb.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii