Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rovana Plumb - UE trebuie să-şi menţină poziţia de lider la nivel mondial privind schimbările climatice

ro

29 Sep, 2011 18:02 803 Marime text

Rovana Plumb, în calitate de vicepreședintă a Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, a declarat că UE trebuie să-şi menţină poziţia de lider la nivel mondial în îndeplinirea angajamentelor asumate privind schimbările climatice şi că trebuie organizate campanii masive pentru a orienta Summit-ul Pământului nu doar spre o economie verde, ci una echitabilă şi spre un viitor corect.

Accesul corect şi echitabil la resursele naturale este o condiție esențială pentru dezvoltarea durabilă, eradicarea sărăciei şi protecția mediului atât pentru generațiile prezente cât şi viitoare", a precizat Rovana Plumb.

Eurodeputata atrage atenţia că trebuie luat în considerare conceptul de economie ecologică, subliniind potenţialul de investiții în industrii noi, nepoluante ca motor de creştere economică durabilă, crearea de noi locuri de muncă verzi şi protecţia mediului.

De asemenea, Rovana Plumb a subliniat importanţa dialogului social în discutarea unor politici de dezvoltare durabilă, punând accent pe avantajul dimensiunii de gen şi promovarea la toate nivelele a programelor de recalificarea ca fiind esențială.

Social-democrata este de părere că UE trebuie să încurajeze „sectorul privat să aplice în mod activ criteriile de mediu, sociale şi de guvernanță, în programul lor de investiții, iar instituțiile publice să promoveze noi standarde şi criterii de durabilitate pentru finanțarea publică".

Intervenţia Rovanei Plumb a avut loc în cadrul plenului Parlamentului European privind dezbaterea pe marginea moţiunii privind rezoluţia referitoare la elaborarea unei poziții comune a UE înaintea Summit-ului Pământului, Rio+20.

Cele trei obiective principale ale Summit-ului Rio+20 vor fi: aplicarea rezultatelor din domeniul cercetării-dezvoltării în gestionarea durabilă a resurselor-cheie şi a capitalului natural, stabilirea condițiilor echitabile de reglementare a pieței, îmbunătăţirea guvernanţei şi implicarea societăţii civile şi a sectorului privat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii