Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaș - "Continuarea Programului pentru ajutor alimentar este o necesitate socială și o obligație pentru apărarea solidarității europene"

ro

30 Sep, 2011 22:05 602 Marime text

Bruxelles, 30 septembrie 2011,

Europarlamentarul Sabin Cutaş a cerut continuarea Programului pentru ajutor alimentar și a avertizat asupra riscului șubrezirii construcției europene din cauza egoismelor naționale și a dispariției liantului fundamental între statele membre - solidaritatea.

"Fondurile alocate Programului pentru ajutor alimentar, în 2012, vor fi reduse la mai puțin de un sfert comparativ cu bugetul din acest an. Există riscul ca din 2013 programul să înceteze din cauza opoziției a șase țări membre ale Uniunii Europene față de posibilitatea continuării sprijinirii celor mai defavorizați cetățeni din bugetul pentru Politica Agricolă Comună, ca și până acum", a declarat europarlamentarul român.

Sabin Cutaș a accentuat faptul că, dincolo de discuția tehnică privind transferarea ajutoarelor de hrană din bugetul UE pentru agricultură la bugetele sociale ale statelor membre, se află, de fapt, lipsa de voință politică a celor șase guverne central și vest-europene de a contribui la un program de solidaritate cu cei mai săraci dintre europeni, în condițiile în care cifra acestora este în permanentă creștere din cauza crizei economice.

"Doresc să-mi exprim aprecierea față de disponibilitatea arătată de comisarul Dacian Cioloș pentru identificarea unei soluții de continuare a ajutorului alimentar, sistem inițiat încă din 1987 de președintele de atunci al Comisiei Europene, Jacques Delors. Solicit celor șase guverne să dea dovadă de solidaritate și înțelepciune, în contextul actual extrem de dificil. Încă mai este timp pentru a conștientiza că UE devine o construcție tot mai șubredă din cauza egoismelor naționale și a dispariției liantului fundamental - solidaritatea", se arată în intervenția scrisă formulată de Sabin Cutaș cu prilejul dezbaterii din plenul Parlamentului European pe tema ajutoarelor alimentare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii