Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaş "Guvernul Pakistanez trebuie să continue eforturile pentru respectarea principiilor drepturilor omului şi a libertăţii de gândire"

ro

11 Mar, 2011 22:34 952 Marime text
Strasbourg, 11.03.2011

Europarlamentarul Sabin Cutaş a cerut joi, în plenul Parlamentului European, Guvernului Pakistanez, să prevină repetarea cazurilor de violență bazate pe intoleranță și să continue eforturile pentru respectarea principiilor drepturilor omului și a libertății de gândire. Intervenția lui Sabin Cutaş a avut loc în cadrul dezbaterii privind asasinarea lui Shahbaz Bhatti, ministrul Pakistanez pentru minorități.

Potrivit lui Sabin Cutaş: "Asasinarea Ministrului Pakistanez pentru minorități, domnul Bhatti, intervine în plină controversă privind amendarea legii care prevede pedeapsa cu moartea pentru blasfemie în aceasta țară; modificare pe care acesta o susținea."

"Consider că intoleranță care stă la baza legilor referitoare penalizării blasfemiei a condus și la regretabilele asasinate ale unor personalități care se luptau pentru libertatea de expresie și credință în Pakistan" a declarat eurodeputatul român.

"Totodată, cazul domnului Bhatti a fost condamnat de o mare parte a societății pakistaneze, în lumea politică, în media și de către oameni cu origini etnice și convingeri religioase variate, iar acesta este un semnal pozitiv. Guvernul acestei țări are prin urmare datoria de a preveni repetarea cazurilor de violență bazate pe intoleranță și de a-și continua eforturile pentru respectarea valorilor democratice înscrise în constituția pakistaneză, a principiilor universale ale drepturilor omului și a libertății de gândire", a conchis Cutaş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii