Sabin Cutaș - "Soluția pentru actuala criză economică nu poate fi una compusă exclusiv din măsuri de austeritate"
Sabin Cutaș - "Soluția pentru actuala criză economică nu poate fi una compusă exclusiv din măsuri de austeritate"Strasbourg, 28 septembrie 2011,
Europarlamentarul Sabin Cutaș, membru al Comisiei pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European (PE), a descris pachetul de guvernanță economică votat astăzi de către PE ca fiind un "pachet de austeritate". El a declarat că a votat împotriva majorității propunerilor incluse în acesta, ele riscând să accentueze situația dificilă pe care Uniunea Europeană o cunoaște din punct de vedere economic. Cutaş a subliniat necesitatea unor măsuri de relansare economică și a salutat în acest sens inițiativele anunțate de Comisia Europeană de introducere a unei taxe pe tranzacții financiare și de emitere a unor obligațiuni comune europene.
"Astăzi a avut loc votul final al Parlamentului European asupra pachetul legislativ privind guvernanța economică; un pachet de 6 propuneri care se referă la coordonarea politicilor economice în cadrul Uniunii Europene. Am ales să mă opun majorității acestor propuneri, considerând ca soluția pentru actuala criză economică nu poate fi una compusă exclusiv din măsuri de austeritate. Uniunea Europeană are nevoie de măsuri de ajustare fiscală, însă acestea trebuie combinate în egală măsură cu elemente de favorizare a investițiilor, a creării de locuri de muncă și a creșterii economice", a declarat deputatul european.
"Pachetul de austeritate care a fost votat astăzi în Parlamentul European ar putea alimenta stagnarea economică și accentua precaritatea situației în care se află numeroși cetățeni ai Uniunii Europene", a adăugat Cutaş.
"Cu toate acestea, apreciez anunțul făcut astăzi de domnul Barroso și întărit de domnul Olli Rehn, Comisarul European pentru afaceri economice, privind propunerile pe care executivul european le pregătește de introducere a unei taxe pe tranzacții financiare și de emitere a unor obligațiuni comune europene. Punerea în aplicare a celei de-a doua inițiative ar permite o reducere a datoriilor statelor membre și ar crește lichiditatea de pe piața europeană, favorizând perspectiva mult așteptată a unei relansări economice", a conchis europarlamentarul român.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp