Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabin Cutaş - "UE are nevoie de o reluare a creșterii economice bazată pe investiții și pe crearea de noi locuri de muncă"

ro

23 Jun, 2011 22:32 641 Marime text

Bruxelles, 23 iunie 2011,

Astăzi, în plenul Parlamentului European, a avut loc votul asupra Pachetului legislativ european de guvernanță economică. Sabin Cutaş, membru al Comisiei pentru afaceri economice al PE, împreună cu Grupul socialiștilor și democraților europeni, din care face parte, a votat împotriva majorității propunerilor incluse în acest Pachet. Cutaş a explicat că Pachetul conține exclusiv propuneri de austeritate care nu vor conduce la o însănătoșire a economiei, ci la o creștere a șomajului și a sărăciei în UE. Cutaş a subliniat importanța introducerii unui model alternativ, de reluare a creșterii economice, bazat pe investiții strategice și crearea de noi locuri de muncă.

"Într-un moment în care recesiunea și criza datoriei publice se fac puternic resimțite, avem nevoie de o guvernanță economică solidă la nivel european. Cu toate acestea, Pachetul legislativ de guvernanță economică, în forma sa actuală, nu ar permite însănătoșirea economiei Uniunii Europene, ci ar aduce-o într-o stare în care șomajul ridicat și sărăcia ar fi omniprezente", a declarat Sabin Cutaş.

"Consider că propunerile din cadrul acestui Pachet nu sunt îndeajuns de ambițioase, ele mergând exclusiv în direcția austerității și a reducerii drepturilor sociale ale cetățenilor. Nu sunt menționate elemente care ar putea sta la baza unei relansări a economiei europene, precum realizarea de investiții în domeniile cheie ale infrastructurii, educației, cercetării și inovării", a subliniat eurodeputatul român.

Potrivit acestuia: "Suntem în măsura să propunem o alternativă acestui model de austeritate care, așa cum vedem în cazul Greciei, se dovedește a fi puternic limitat. Crearea de obligațiuni pentru emiterea în comun a unei părți a datoriei publice europene ar scădea automat costul finanțării în Uniunea Europeana și ar permite reluarea investițiilor."

"După modelul politicii "New Deal", din Statele Unite ale Americii, soluția la actuala criză economică și financiară va consta într-o reluare a creșterii economice bazată pe investiții și pe crearea de noi locuri de muncă", a conchis Cutaş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii