Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandalul Adrian Severin demonstreaza efectele lipsei de transparenta a unor europarlamentari romani

ro

21 Mar, 2011 22:47 850 Marime text

Bruxelles - Bucuresti, 21 Martie 2011

IEDP Qvorum ii solicita europarlamentarului Adrian Severin sa faca cunoscute toate detaliile afacerii in care a fost implicat si in care i se aduc acuzatii ca a luat bani pentru a introduce un amendament favorabil bancilor intr-o directiva europeana. Amintim ca, in trecut, Adrian Severin a fost printre putinii europarlamentari care, la solicitarea Institutului Qvorum, a refuzat sa-si faca public un raport de activitate.

Lansam, de asemenea, o invitatie adresata lui Adrian Severin, pentru a raspunde acuzatiilor cu fapte, cu dovezi si nu cu alte acuze. Gestul lui Adrian Severin de a apara interesele bancilor si marilor companii este cu atat mai bizar cu cat face parte dintr-un partid social-democrat, declarandu-se un aparator al intereselor cetatenilor cu venituri mici.

Institutul apreciaza demisia europarlamentarului austriac Ernst Strasser, implicat si el în acelasi scandal. Consideram un astfel de gest o recunoastere a importantei rolului de europarlamentar si o dovada de respect pentru imaginea Parlamentului European, ca instututie.

Qvorum le atrage atentia si celorlalti eurodeputati romani asupra necesitatii transparentizarii activitatii lor, astfel incat cetatenii sa aiba certitudinea ca ei sunt cei reprezentati in Parlamentul European si nu marile companii.

Doru Frantescu, Directorul IEDP Qvorum, a declarat ca "rolul deputatilor europeni este de a face legi pentru cetateni, nu pentru interesele anumitor intreprinderi. Europarlamentarilor le este interzis sa primeasca orice fel de rasplata materiala pentru activitatea lor, iar calitatea de eurodeputat este incompatibila cu orice alta activitate desfasurata in interesul unei companii private".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii