Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimbarea de direcţie din România trebuie susţinută la nivel european

ro

03 Jul, 2012 17:19 967 Marime text

3 iulie 2012, Strasbourg

Schimbarea de direcţie din România trebuie susţinută la nivel european

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a afirmat luni seara, în sesiunea plenară a  Parlamentului European de la Strasbourg, că votul din 10 iunie, din alegerile locale, a consfințit o schimbare autentică în România, care vine în întâmpinarea dorinţei majorităţii românilor.
Potrivit deputatului român, această schimbare înseamnă atât aflarea adevărului cu privire la gravele derapaje democratice din anii trecuţi, cât şi construirea unui nou model de dezvoltare economică şi socială.
Salutăm votul dat astăzi de Parlamentul European, care a respins tentaţia populistă şi demagogică a reprezentanţilor PDL din Parlamentul European de a pune pe ordinea de zi o discuţie despre starea democraţiei în România. În Romania, democraţia începe să fie consolidată de noua guvernare, care ia măsuri cu votul legitim al Parlamentului şi cu susţinerea majorităţii românilor, a declarat europarlamentarul român.
În cadrul intervenţiei sale în plenul Parlamentului European, Viorica Dăncilă a salutat dorinţa Parlamentului din România de a discuta, în sesiunea sa extraordinară din aceste zile, concluziile ultimului Consiliu European, ceea ce reprezintă o premieră în democraţia românească.
Prezentarea, de către premierul Ponta, a concluziilor acestui Summit, în faţa Parlamentului, reprezintă un gest de normalitate bine-venit, în totală opoziţie faţă de direcţia adoptată până acum de preşedinte. Ea confirmă direcţia bună în care se îndreaptă democraţia românească, a mai spus europarlamentarul român.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii