Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă domnului Donald Tusk, Primul Ministru al Poloniei

ro

23 Sep, 2011 16:21 875 Marime text

SCRISOARE DESCHISĂ
Domnului Donald Tusk, Primul Ministru al Poloniei

Domnule Prim-ministru,

 Vă adresez această scrisoare pentru a vă mulţumi, atât în nume personal, cât şi în numele românilor pe care ii reprezint, pentru sprijinul solid acordat ţării noastre în demersurile, anevoioase din păcate, pentru aderarea la Spaţiul Schengen.
 Modul profesionist în care v-aţi implicat în şedinţa de joi a Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, poziţia exprimată de ministrul polonez de interne Jerzy Miller, precum şi numeroasele poziţii în favoarea României, exprimate cu solidaritate si fermitate de-a lungul ultimelor luni, reprezintă confirmarea fără echivoc a prieteniei dumneavoastră faţă de poporul român.
 Apreciez că aţi făcut tot ce v-a stat în putinţă pentru ca România să aibă un traseu mai favorabil în ceea ce priveşte accesul la Spaţiul Schengen, aşa cum, de altfel, m-aţi asigurat încă de la întrevederea noastră din luna mai a acestui an, cand v-am solicitat sa sprijiniti efortul nostru national. La rândul meu, vă asigur că cetăţenii României vă sunt extrem de recunoscători pentru eforturile depuse.
 M-aş fi bucurat ca acelaşi devotament şi aceeaşi preocupare pentru interesele României, de care aţi dat dovadă, domnule Tusk, să le regăsesc şi la reprezentanţii actualului Guvern de la Bucureşti. Poate că atunci, astăzi, am fi putut vorbi despre un viitor mult mai cert al României în cadrul spatiului Schengen.
 Îmi exprim speranţa că România se va bucura în continuare de prietenia dumneavoastră şi a Poloniei. Consider că parteneriatul dintre ţările noastre este unul esenţial în cadrul Uniunii Europene.
 Avem nevoie de acest parteneriat nu doar în privinţa Schengen, ci inclusiv în consolidarea unor poziţii comune solide faţă de marile provocări comunitare, precum negocierea viitorului cadru financiar. Este datoria noastră să luptăm uniţi pentru stimularea creşterii şi reducerea disparităţilor de dezvoltare existente între statele membre noi şi cele vechi ale Uniunii.

Vă asigur de întreaga mea recunoştinţă şi prietenie!

Rovana Plumb,
Membru al Parlamentului European
Vicepreşedinte al Partidul Social Democrat din România
Vicepresedinte al grupului S&D din Parlamentul European

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii