Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Senatorul PDL Iulian Urban atacă nu doar valorile fondatoare ale Uniunii Europene, ci şi valorile general-umane”

ro

28 Jul, 2011 15:39 917 Marime text


DECLARAŢIE DE PRESĂ
 
  ”Senatorul PDL Iulian Urban atacă nu doar valorile fondatoare ale Uniunii Europene, ci şi valorile general-umane”
 
         Am luat cunoştinţă cu indignare de afirmaţiile senatorului PDL Iulian Urban, care atribuie vina masacrului de la Oslo Uniunii Europene şi liderilor ei, pentru că au promovat multiculturalismul şi nu s-au opus ”colonizării musulmane”. Este un semn de iresponsabilitate şi, din păcate, nu este prima oară când reprezentanţi ai PDL îşi arată admiraţia faţă de extrema dreaptă. Nu este nici primul exemplu de atac rasist şi xenofob din partea aceluiaşi partid.
         Reamintesc că PDL este acum responsabil de politica externă a României. Nu am văzut un singur gest de compasiune din partea preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc faţă de o naţiune în doliu. Ei sunt „de dreapta” şi tăcerea lor probabil spune că victimele acelui act scelerat îşi merită soarta, pentru că erau „de stânga”.
         Iulian Urban atacă nu doar valorile fondatoare ale Uniunii Europene, ci şi valorile general-umane. El nu a înţeles nimic din ceea ce se întâmplă în Europa, o Europă care nu a fost şi nu trebuie să ajungă pe mâna extremiştilor de dreapta. Politicile de stânga au permis păstrarea păcii sociale şi integrarea imigranţilor.
         Europa are nevoie de imigranţi, din multiple motive. Integrarea lor a decurs normal până în momentul în care politicieni iresponsabili, precum domnul Urban, au folosit acest subiect pentru a atrage voturi. Imigrantul a devenit ţap ispăşitor pentru neputinţa guvernelor de a rezolva problemele cetăţenilor. Multiculturalismul nu este mort. Moarte sunt sufletele celor care, ca Urban, resping diferenţa şi visează la puritate rasială.
         Este o ruşine că există un reprezentant al poporului român care poate gândi astfel. De altminteri domul Urban a propus reintroducerea pedepsei cu moartea. Ce mai urmează? Interzicerea religiei musulmane? Expulzarea azilanţilor? Creştinarea cu forţa a tuturor celor de alte confesiuni? Şi ne mirăm de ce Românie este izolată în sânul UE?
         Solicit o reacţie fermă şi publică din partea PDL faţă de aceste poziţii iresponsabile şi extremiste.  

         Corina Creţu,
         Membru al Parlamentului European
         Vicepredinte al Comisiei de Dezvoltare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii