Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Severin " O intervenție militară în Libia ar trebui exclusă sau cel puțin supusă aprobării ONU și cooperării cu Liga Arabă "

ro

09 Mar, 2011 23:38 752 Marime text

Strasburg, 9 martie 2011

Vice-Preşedintele în materie de politică externă al social-democraţilor din Parlamentul European (S&D), Adrian Severin, a declarat, miercuri, în cadrul dezbaterii privind Vecinătatea sudică a UE și, în special, Libia că evenimentele recente din acea regiune cer o schimbare a politicii UE în zonă, dar mai ales însușirea unor învățăminte.

"În primul rând, trebuie să învățăm că atât sprijinul acordat liderilor autocrați cât și impunerea propriului nostru model de viață sunt greșite.

"În al doilea rând, trebuie să înțelegem că fragmentarea națională a politicii noastre de ajutor pentru dezvoltare, uneori permițând promovarea unor agende geopolitice naționale, ne privează atât pe noi cât și pe țările din zonă de beneficiile securității prin dezvoltare.

"În al treilea rând, lipsa noastră de viziune și de voință politică în a adresa provocările privind securitatea regională, în special chestiunea israelo-palestiniană, ne conduce către crize din ce în ce mai grave", a elaborat europarlamentarul PSD.

În cazul particular al Libiei, Adrian Severin a afirmat că "recurgerea la o intervenție militară ar trebui exclusă sau cel puțin supusă aprobării ONU și cooperării cu Liga Arabă. Altfel, am intra într-o aventură ale cărei consecințe ar fi imposibil de suportat".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii