Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Bostinaru a prezidat o conferinta UE dedicata gestionarii vizelor si frontierelor

ro

01 Apr, 2009 20:35 695 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Victor Boştinaru a prezidat o conferinţă UE-Balcanii de Vest dedicată gestionării vizelor şi frontierelor

Bruxelles, 1 aprilie

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru, membru al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu ţările din sud-estul Europei, a prezidat, marţi, conferinţa "Gestionarea vizelor şi frontierelor", care a reunit eurodeputaţi, membri ai parlamentelor din ţările din Balcanii de Vest, precum şi experţi de profil. La eveniment a participat şi Ivica Dacic, vicepremier şi ministru de interne al Serbiei. Tema principală de discuţie a fost implementarea programelor şi acordurilor existente în domeniu între Uniunea Europeană şi statele din Balcanii de vest, în perspectiva integrării europene a acestora.

"Am subliniat, printre altele, importanţa şi influenţa Serbiei -cel mai mare stat din Balcanii de Vest- şi rolul de lider pe care ea îl poate juca în această regiune. Menţionez că vicepremierul Dacic a reiterat angajamentul sârbesc de aderare la Uniunea Europeană, a enumerat eforturile depuse pentru adoptarea acquis-ului comunitar cât şi planul sârb de acţiune în acest sens", a declarat eurodeputatul social-democrat

Boştinaru a accentuat importanţa cooperării între statele din Balcani atât în domeniul securizării frontierelor cât şi în lupta contra criminalităţii, traficului de fiinţe umane şi droguri, dar şi contra corupţiei. El a propus crearea unui sistem paralel programului Schengen, de schimb de informaţii între ţările balcanice, atât pentru ameliorarea securităţii interne cât şi în perspectiva unei viitoare integrări în spaţiul Schengen.

"Am susţinut şi cerut consolidarea parteneriatului între ţările membre UE şi cele din Balcani pentru ameliorarea gestionării frontierelor şi mărirea încrederii între instituţiile implicate. De asemenea, am propus lansarea unor programe de pregătire regională care să implice toţi actorii relevanţi din aceste ţări", a afirmat Victor Boştinaru, reiterând angajamentul PE pentru facilitarea sistemului de acordare a vizelor pentru cetăţenii din ţările din Balcanii de Vest.

Conferinţa "Gestionarea vizelor şi frontierelor" a fost organizată de Direcţia Generală pentru relaţiile cu parlamentele naţionale a  Preşedinţiei PE împreuna cu Comisia de afaceri externe (AFET) şi Secretariatul regional pentru cooperarea cu parlamentele ţărilor din sud-estul Europei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii