Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul Dräxlmaier a prezentat primului-ministru Emil Boc planurile de investiţii în Satu Mare, Codlea şi Hunedoara

ro

03 Nov, 2011 23:36 1218 Marime text

Primul-ministru Emil Boc a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Grupului Draxlmaier despre proiectele de investiţii ale companiei în România.

În cadrul întâlnirii, reprezentanţii Dräxlmaier au prezentat primului-ministru proiectele de extindere a capacităţii de producţie a fabricilor de la Satu Mare, Codlea şi Hunedoara, deţinute de grupul german.

Proiectul de investiţii care urmează să se realizeze la Satu Mare are o valoare de aproximativ 30 milioane de euro şi constă în extinderea capacităţii de producţie a DRM Dräxlmaier Satu Mare pe sectorul de cablaje electrice pentru autovehicule. Investiţia se va derula în perioada 2012-2013 şi va crea aproximativ 1.000 de locuri de muncă. Investiţia actuală a grupului la Satu Mare este în valoare de 113,4 milioane lei şi peste 4.300 de locuri de muncă.

Premierul Emil Boc a arătat că Executivul este foarte interesat de realizarea unor capacităţi noi de producţie care să contribuie la dezvoltarea industriei auto din România.

De asemenea, primul-ministru Emil Boc i-a asigurat pe reprezentanţii Grupului Draxlmaier că „investiţiile companiei în România sunt în siguranţă", întrucât situaţia macroeconomică s-a consolidat în urma măsurilor luate de Executiv. "Vom aborda construcţia bugetului de stat pentru 2012 într-o manieră serioasă şi responsabilă", a subliniat premierul.

O altă temă abordată în cadrul întâlnirii a vizat extinderea cooperării Grupului Draxlmaier cu universităţi româneşti, în vederea specializării profesionale a personalului companiei.

Investiţiile cumulate ale Grupului Draxlmaier în România totalizează, din 1993 şi până în prezent, aproximativ 200 milioane de euro şi un număr de 12.000 de locuri de muncă.

La întrevederea de la Palatul Victoria au mai participat, din partea română, Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Karoly Borbely, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ioana Muntean, secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului, Andreea Paul consilier de stat pe probleme economice al primului-ministru şi deputatul Ovidiu Ganţ (Forumul Democrat al Germanilor din România).

Din delegaţia grupului Dräxlmaier au făcut parte Fritz Dräxlmaier- CEO şi proprietarul grupului Dräxlmaier, Karl Wallner, director general al grupului Dräxlmaier, cu responsabilitate pentru capacităţile de producţie din toată lumea, Patrick Seyller şi Iuliu Aurel Cadar, directori administrativi Piteşti, respectiv Satu Mare.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii