Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC - Solicit referendum naţional pentru reîmpărţirea teritorială şi statutul minorităţilor, legi care desfiinţează ordinea constituţională a României
Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC - Solicit referendum naţional pentru reîmpărţirea teritorială şi statutulActualul Guvern, alcătuit din transfugi, servili şi extremişti maghiari, nu are legitimitatea necesară pentru a decide reîmpărţirea administrativă a României sau adoptarea statutului minorităţilor. Asemenea acte extrem de grave pentru viitorul României au nevoie de legitimitatea unui referendum, pentru că vor influenţa destinul acestei ţări mai mult decât reducerea numărului de parlamentari sau desfiinţarea sectoarelor din Bucureşti pentru care puterea a considerat că e nevoie de referendum. De fapt, reîmpărţirea teritorială şi statutul minorităţilor reprezintă acte de desfiinţare a statului român naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
Reîmpărţirea administrativă a României şi statutul minorităţilor vin la pachet să propulseze extremismul maghiar şi să ofere un temei legal autonomiei teritoriale dorite de UDMR şi de celelalte grupări anti-româneşti. Astfel, în timp ce proiectul reîmpărţirii teritoriale vrea să reunească judeţele Mureş, Harghita şi Covasna pentru a crea o enclavă etnică maghiară, statutul minorităţilor prevede interzicerea modificării circumscripţiilor electorale sau unităţilor administrative în defavoarea minorităţilor sau în sensul modificării componenţei etnice a unei zone. Odată reunite cele trei judeţe, nimeni nu va mai avea dreptul să intervină acolo în favoarea românilor pentru că va deranja identitatea etnică maghiară protejată de lege!
Întrebarea este dacă, potrivit legii dorite de UDMR, identitatea etnică maghiară este una extremistă şi şovină, aşa cum rezultă din legea propusă de această formaţiune anti-românească, sau mai putem spera la o convieţuire normală între etnii! În felul în care a propus statutul minorităţilor, UDMR arată clar că doreşte enclavizarea etnicilor maghiari, înfiinţarea de instituţii autonome care să-i izoleze pe aceştia de români, strângerea legăturilor cu Ungaria pe motiv de „legături tradiţionale" şi de cooperare transfrontalieră cu această ţară, folosirea simbolurilor maghiare şi organizarea de sărbători naţionale maghiare fără limite. Problema este că sărbătorile naţionale ale maghiarilor sunt de ură şi de contestare a României, a Marii Uniri şi de celebrare a criminalilor de război care au măcelărit populaţia majoritară românească de-a lungul istoriei.
O asemenea lege anti-naţională fără seamăn în Europa precum statutul minorităţilor este un atac direct la ordinea constituţională a României şi nu are voie să treacă prin asumarea răspunderii în Parlament, ci numai prin referendum, ca una care periclitează existenţa statului român.
Ca dovadă, instituţiile propuse, Consiliul Naţional al Autonomiei Culturale, Consiliul Minorităţilor Naţionale şi Autoritatea pentru Relaţii Interetnice reprezintă forme de autoguvernare a maghiarilor prin care UDMR doreşte să preia controlul asupra învăţământului şi a tuturor formelor de manifestare din zonele pe care le controlează, cu scopul extinderii lor şi al obţinerii autonomiei propriu-zise. În acest sens, maghiarii vor avea drept să aibă procese în limba lor, să li se emită acte în limba maghiară, să îşi trăiască viaţa absolut independent de statul român sau de limba oficială, plus să fie protejaţi de nenumărate instituţii cu bani de la buget care să se ocupe doar cu aţâţarea extremismului maghiar.
În plus, UDMR vrea să-şi rezolve statutul de ONG şi asociaţie cu drepturi de partid politic prin această lege, prevăzând dreptul organizaţiilor cetăţeneşti din rândul minorităţilor de a candida în alegeri, „fiind asimilate partidelor politice".
09.06.2011
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp