Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia scrisoare deschisa adresata presedintelui Consiliului Judetean Constanta, domnul Nicusor Daniel Constantinescu

ro

16 Aug, 2010 17:43 885 Marime text

A treia scrisoare deschisă adresată preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, domnul Nicuşor Daniel Constantinescu

Stimate domnule preşedinte,

Captarea atenţiei dumneavoastră în ceea ce priveşte propriile proiecte de hotărâri depuse prin adresele nr.13445-13446/07.07.2010, dar mai ales a celor două epistole anterioare a devenit guvernată de principiul - “speranţa moare ultima”. Chiar dacă “trecerea în nefiinţă” a speranţei se apropie vertiginos, motivul fiind strâns legat de numărul răspunsurilor dumneavoastră în raport cu cel al iniţiativelor mai sus menţionate, vă adresez această nouă scrisoare în baza prevederilor Titlului I, Art.31, Alin. 1 şi 2 din Constituţia României, precum şi ale Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, având astfel nădejdea că dacă respectul ce ar trebui să guverneze raportul dintre preşedintele Consiliului Judeţean şi consilierii judeţeni nu înseamnă mare lucru pentru dumneavoastră, atunci poate respectarea legii ar trebui să aibă o anumită semnificaţie.
Vă destăinui faptul că prezentul demers este efectuat într-o dublă calitate. Cea de consilier judeţean, ales de aproximativ 70.000 de cetăţeni ai judeţului, element pe care îl consider sinonim cu obligaţia de a fi alert la respectarea legilor ţării de către cei care reprezintă legal instituţia în care am fost ales în luna iunie a anului 2008. Cea de simplu cetăţean al judeţului Constanţa, care nu-mi permite să fiu în nici măcar o secundă nepăsător asupra influenţelor pe care Consiliul Judeţean le poate avea asupra vieţii constănţenilor.
În această dublă calitate, având în vedere că astăzi, 16 august 2010, expiră termenul limită pentru adoptarea de către autorităţile locale a noilor organigrame potrivit OUG nr.63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, vă solicit în baza prevederilor Titlului I, Art.31, Alin. 1 şi 2 din Constituţia României, precum şi ale Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, să faceţi publice toate informaţiile cu privire la modalităţile şi rezultatele implementării ordonanţei mai sus menţionate la nivelul aparatului propriu al Consiliului Judeţean Constanţa şi instituţiilor subordonate.
Astfel, vă solicit pe această cale, stimate domnule preşedinte, publicarea criteriilor în baza cărora au fost efectuate disponibilizările aprobate în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa din data de 15 iulie 2010, a numelor persoanelor disponibilizate şi a calificativelor în baza cărora s-a luat decizia disponibilizării, a numelor persoanelor rămase în instituţiile mai sus menţionate şi a calificativelor în baza cărora s-a luat decizia menţinerii în funcţie, a perioadelor când s-au desfăşurat procedurile de evaluare, precum şi a componenţelor nominale ale tuturor comisiilor de evaluare.
De asemenea, vă solicit să comunicaţi opiniei publice dacă instituţia pe care o conduceţi a demarat un dialog cu Ministerul Culturii în vederea clarificării situaţiei juridice a celor două mari instituţii de cultură constănţene (Teatrul de Opera şi Balet “Oleg Danovski” şi Teatrul de Stat), a intrării acestora sub incidenţa OUG nr.63/2010, şi, implicit, a salvării actului de cultură constănţean derulat prin cele două instituţii prestigioase mai sus menţionate.
Nu în ultimul rând, aştept în continuare un răspuns cu privire la proiectele de hotărâri depuse prin adresele nr.13445-13446/07.07.2010.
Cu speranţa că în toiul acestei veri cu temperaturi istorice veţi coborî din înălţimile glaciale ale nepăsarii faţă de propriile demersuri cu privire la interesul public judeţean şi veţi adopta comportamentul normal al unui preşedinte de Consiliu Judeţean în raport cu toţi consilierii aleşi, indiferent de culoarea carnetului de partid, va transmit, încă neştirbită, întreaga mea stimă şi consideraţie.

Mihai Petre
Consilier Judeţean PDL 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii