Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera Deputatilor a adoptat proiectul privind instituirea pensiei sociale minime garantate

ro

12 May, 2009 18:14 724 Marime text

PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL            

ORGANIZATIA MUNICIPALA CONSTANTA

COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 12.05.2009, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate.
Aprobarea acestui proiect de lege reprezintă una dintre cele mai importante măsuri de protecţie socială luate de Parlamentul României în ultimele luni şi constituie o măsură prioritară asumată de Partidul Democrat-Liberal încă din campania electorală, care astăzi a fost îndeplinită.
În Programul de Guvernare pentru perioada 2009-2012 este prevăzută la capitolul 8 privind Asigurările sociale “introducerea pensiei sociale minime garantate care să completeze pensia până la 350 lei lunar pentru toţi pensionarii cu cuantumul pensiei sub această sumă, finanţată de la bugetul de stat”.
Actul normativ se impune ca o măsură de reducere a sărăciei şi îmbunătăţire a standardului de viaţă al populaţiei. Necesitatea reglementării unei pensii sociale minime a rezultat ca urmare a faptului că, în prezent, există pensii din sistemul public al cărui nivel se situează încă sub nivelul veniturilor care asigură beneficiarilor un nivel minim de trai.
Elaborarea, în regim de urgenţă, a acestui proiect de act normativ este determinată de categoria specială de persoane care pot fi afectate de marginalizare socială şi sărăcie în contextul crizei economico-financiare.
Conform analizelor efectuate de Guvern, se apreciază că în stadiul final al implementării acestei măsuri legislative, numărul beneficiarilor va fi de aproximativ 1 081 000 persoane, din care: 604 000 pensionari din sistemul public şi 353 000 pensionari agricultori.

Deputaţii PD-L de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii