Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum ar fi pierdut Medgidia 40 miliarde de lei

ro

04 Apr, 2011 16:54 840 Marime text

Joi, 31 martie 2011, la Medgidia a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal cu 11 puncte pe ordinea de zi.

Prin proiectul de HCL de la punctul 6 pe ordinea de zi a şedinţei s-a propus concesionarea unui imobil format dintr-un teren de 2926 mp şi 6 clădiri de 603 mp. Imobilul urma a fi concesionat fără a se ţine cont de faptul că într-una din clădiri funcţionează hala pentru reciclarea deşeurilor din mase plastice, proiect PHARE CES 2004, iniţiat în anul 2007 şi finalizat în 2008. Orice încălcare a clauzelor proiectului obligă Medgidia să restituie cei 40 de miliarde de lei Uniunii Europene.

Argumentele consilierilor PDL l-au determinat pe iniţiatorul acestui proiect de HCL, primarul municipiului Medgidia Marian Iordache, să înţeleagă gravitatea situaţiei şi să retragă proiectul de pe ordinea de zi.

Instanţele de judecată au anulat o Decizie a domnului primar Marian Iordache, privind delegarea doamnei Mariana Arsene pentru îndeplinirea funcţiei de secretar municipal, pe motiv de ilegalitate.

Domnul consilier Dumitru Moinescu a cerut o situaţie din care să rezulte care din Dispoziţiile şi HCL-urile emise în perioada mandatului, ilegal, al doamnei Mariana Arsene, sunt valide şi care trebuiesc anulate.

Consilierul PNL, Marian Butnaru, în timpul şedinţei i-a sfătuit pe consilierii locali să facă o comisie de licitaţie care să declare câştigătoare firma Apollo Ecoterm S.R.L. la toate achiziţiile publice de lucrări pe infrastructură, gestul lui instigând la încălcarea legii.

Biroul de presă al Organizaţiei PDL Medgidia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii