Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaratie Adrian Manole - 12.02.2009

ro

13 Feb, 2009 13:09 771 Marime text

Va supunem atentiei declaratia facuta de catre Adrian Manole, europarlamentar PD-L, cu ocazia participarii la Conferinta "Rolul Uniunii Europene in eradicarea saraciei copiilor", care s-a desfasurat joi, 12 februarie 2009. Conferinta a fost organizata la initiativa Parlamentului European si a Organizatiei Europene "Eurochild", in prezenta mai multor directori de la Comisia Europeana, ministri ai statelor UE si europarlamentari. In cuvantul sau, Adrian Manole a tinut sa sublinieze principiul fundamental al Declaratiei Universale a Drepturilor Omului potrivit caruia toate persoanele au dreptul la un standard de viata adecvat sanatatii si bunastarii lor si a familiei lor. Redam textul tradus al declaratiei, asa cum a fost prezentata la Conferinta.
"In ziua de azi sute de milioane de oameni sunt inca privati de drepturi umane fundamentale, cum ar fi hrana, adapostul, educatia si conditiile decente de lucru. Cei care sunt fortati sa traiasca in saracie infrunta, adesea, excluderea sociala si discriminarea si sunt lipsiti de posibilitatea de a evolua. Saracia le fura celor saraci demnitatea umana. Cand este insa vorba de copii, saracia ia forme tragice, ale carei imagini sunt greu de suportat. Cum vom putea vorbi, insa, despre eradicarea saraciei, fara programe coerente de incluziune sociala, cu toate componentele sale, economice, educationale, social Numai eradicarea durabilă a sărăciei copiilor va permite combaterea pe termen lung a sărăciei intergeneraţionale, deoarece numai asa tinerii vor dori sa formeze familii şi sa faca copii. Cu alte cuvinte, bunăstarea copiilor într-o societate determină chiar şansele de supravieţuire demografică a respectivei societăţi" - a declarat Adrian Manole.

Conferinta "Rolul Uniunii Europene in eradicarea saraciei copiilor" a fost organizata in contextul pregatirii anului 2010 - Anul european de luptă împotriva sărăciei și excluziunii sociale.

Multumim pentru atentia acordata acestui mesaj.
Cabinet europarlamentar Adrian Manole

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii