Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Maria Stavrositu vrea sa ajute invatamantul prescolar constantean de la nivel parlamentar

ro

04 Mar, 2009 16:09 751 Marime text

         PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL            
ORGANIZAŢIA MUNICIPALA  CONSTANŢA

Comunicat de presă

Deputatul PDL Maria Stavrositu încearcă să ajute învăţământul preşcolar constănţean de la nivel parlamentar

 Deputatul PDL de Constanta, doamna Maria Stavrositu, a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică prin care face apel la autorităţile locale să sprijine mai intens învăţământul preşcolar. Parlamentarul democrat-liberal consideră că autorităţile locale din întreaga ţară trebuie să facă demersuri în vederea asigurării de spaţii pentru creşele şi grădiniţele de stat, astfel încât să se respecte normele europene în domeniul educaţiei timpurii.
 În declaraţia politică depusă la Parlament, Maria Stavrositu s-a referit în special la situaţia din judeţul Constanţa, subliniind faptul că la nivelul municipiului Constanţa ar mai fi nevoie, pentru anul şcolar 2009-2010, de cel puţin încă cinci creşe şi cinci grădiniţe cu program prelungit, pentru a acoperi toate solicitările părinţilor. În prezent, numărul de cereri depăşeşte cu mult numărul locurilor disponibile în învăţământul preşcolar, în special în oraşele mari. Acest decalaj s-a produs ca urmare a creşterii numărului de preşcolari, dar şi din cauza desfiinţării unor grădiniţe, ale căror sedii au fost retrocedate.
Potrivit declaraţiei deputatului PDL, o soluţie pentru extinderea spatiilor grădiniţelor constă în atragerea de fonduri europene, de către autorităţile locale. Sumele astfel obţinute pot fi folosite pentru înfinţarea de grădiniţe, renovarea şi reabilitarea celor existente, precum şi pentru reamenajarea spatiilor si modernizarea acestora. 
 Doamna deputat Maria Stavrositu a depus declaraţia politică pe această temă, în urma discuţiilor cu reprezentanţii mai multor instituţii de învăţământ preşcolar, de la nivelul municipiului Constanţa.

Data         Biroul de presă
4 martie 2009        Organizaţia municipală
         PDL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii