Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Discursul d-nei dep. Maria Stavrositu - 09.05.2010

ro

10 May, 2010 00:33 1009 Marime text

Profit de prezenta aici a colegului meu, Sever Voinescu, pentru a-l cita: "În politică, dacă nu produci schimbarea la timp vei fi tu însuți schimbat. Nu e cinism, nu e imoralitate. Este, pur și simplu, politic." Si tot Sever spune, cred ca zimbind, ca cei mai mulți dintre propovăduitorii schimbării au crezut căschimbarea nu se referă la ei din simplul motiv că ei o strigă cei dintîi și cel mai tare.

Si aici, spun eu, nu vorbim de schimbare de dragul schimbarii, ci pentru ca ea e necesara. Absolut necesara.

Romania trece printr-un moment foarte greu, criza economica si financiara. Acum, mai mult ca niciodata, este nevoie de oameni cu o cu totul alta calitate profesionala. E timpul ca oamenii care au muncit din greu pentru acest partid, oamenii de calitate, sa iasa in fata. Sa puna umarul, folosindu-si cunostintele si experienta, la depasirea momentului asta extrem de greu prin care trecem.... Si de ce spun ca acum este timpul? Suntem constienti cu totii ca PDL nu va iesi din aceasta guvernare fara cicatrici. Oamenii slabi, care pot fi influentati si santajati, n-au ce cauta acum in functii. Nu avem nevoie de gasti, gascute...de oameni care se gindesc doar la interesele lor mici, meschine si imediate. Acum, cind oameniii nu stiu daca miine vor avea ce sa puna pe masa copiilor, nu ne mai putem gindi numai la noi. Avem nevoie de oamenii valorosi. Avem nevoie de un proiect in care sa fie implicati toti cei care au muncit si muncesc pentru acest partid. Iar acest proiect se refera la o organizatie dinamica, vocala, puternica, deschisa in care sa ne regasim cu totii, care sa rezoneze cu toti membrii.

Si pentru ca tot am muncit cu totii si stim cit am muncit, mai stim ca cine nu munceste nu greseste. Si aici ajung la contracandidatul meu. El n-a facut mai nimic pentru PDL. Citi dintre dumneavoastra il cunoasteti? Pe citi ii cunoaste??

Cred ca am stat de vorba fata in fata cu jumatate dintre cei care sunteti astazi aici. Mi-ati spus problemele dumneavoastra, sau ale oamenilor cu care colaborati. Pe unele am putut sa le rezolv. Pe alte nu. La citeva mi s-au pus piedici. Chiar din acest partid. Credeti ca aceste lucruri pot fi rezolvate de cineva care apare doar in campanie, sau ocupa un loc caldut dupa campania cistigata de noi? De cei care n-am precupetit niciun efort? Pe frig, soare, prin noroi, praf...am fost impreuna si am obtinut rezultate. Am uitat de prieteni, de familie, de copii...pentru ca am avut treaba. Iar altii vin cu pantofii curati si costumul la dunga sa se aseze tot pe un scaun bine plasat. Aceasta este parerea unanima despre contracandidatul meu. A primit foarte multe de la acest partid, dar n-a dat mai nimic inapoi.

Cred ca este timpul sa facem politica. Eu ma refer la politica adevarata, pentru oameni. Si cu oameni. Nu la mica intelegere, la minciuni si dezinformari. Aia nu este politica. Este prostitutie. Si e adevarat ca ambele s-au facut pe bani. Si nu puteti sa spuneti ca am tolerat aceste practici. Am iesit si am spus public. De ce nu s-a facut nimic? Asta nu mai tine de noi, cei care suntem aici. Dar se poate face de acum incolo. De jos in sus. Municipiul e primul pas.

As vrea sa fie foarte clar motivul pentru care m-am inscris in aceasta cursa electorala, pentru presedintia municipiului Constanta. Nu este vorba de orgoliu, nu imi doresc sa-mi pun prietenii sau rudele in functii caldute. Imi doresc un partid serios, un partid care sa dea ce are mai bun pentru Constanta, pentru Romania. Cu ajutorul vostru voi cistiga presedintia organizatiei municipale pe 5 iunie 2010 dar abia astept sa treaca timpul pina in 2012 cind vom supune proiectul nostru politic la adevarata proba de foc: Primaria Constantei. De prea multa vreme ne uitam de pe margine cum caracatita PSD acapareaza resursele Constantei, decide cine cistiga contracte si cine le pierde, cit costa sa nu le mai piarda. Dupa cum vedeti, eu privesc spre viitor. Si as vrea ca si dumneavostra sa faceti asta.

Astazi este ziua Europei. O Europa in care suntem si noi si la care ar trebui sa ne aliniem. Si din punct de vedere politic. Asta vreau sa face eu din postura de presedinte al organizatiei PDL Constanta. Politica europeana. Curata, cu proiecte si termene de executie si cu responsabilitati clare. Iar dumneavoastra veti sti in orice moment ce am facut, cum, de ce n-am facut ceva si ma puteti trage la raspundere. Asta sunt eu.

Ma numesc Maria Stavrositu si cu ajutorul dumneavoastra voi fi presedintele organizatiei municipale PDL Constanta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii