Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grupul consilierilor judeţeni PDL s-a abținut astăzi la votarea desfiinţării Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud

ro

31 Jan, 2013 15:45 1144 Marime text

Potrivit unui comunicat de presă, Consiliul Judeţean s-a plâns că Ministerul Sănătăţii nu a alocat fonduri pentru revitalizarea unităţii medicale. Ne întrebăm de ce, în acest moment, când USL-ul are un ministru al Sănătăţii din rândurile sale, nu s-a rezolvat problema acestor fonduri. Nu putem decât să atragem atenţia asupra dezinteresului Consiliului Judeţean şi al PSD Constanţa faţă de unul dintre cele mai importante spitale din judeţ. În spatele acestei atitudini ce aduce a rea-voinţă, intuim urmărirea unor interese de grup, aşa cum, de altfel, organizaţia PSD Constanţa, prin şefii ei, ne-a obişnuit.

Locuitorii Constanţei au fost martorii unor privatizări acoperite, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul unor secţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, fiind de notorietate privatizarea laboratorului de analize sau înfiinţarea unor secţii mai mult private decât publice în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ. Nu ne-am dori ca şi Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie să ajungă pe mâna unor apropiaţi ai conducerii PSD-ului local şi să fie transformat într-un tun imobiliar.

Este binecunoscut faptul că parlamentarii PDL de Constanţa au depus un amendament la legea bugetului, pentru acordarea de fonduri în valoare de 3,7 milioane de euro pentru repararea, modernizarea și dotarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud.

Înțelegem că parlamentarii USL Constanța nu au depus, aşa ca aşteptăm decizia plenului, unde sperăm să-le susțina pe cele propuse de PDL Constanța, mai ales că sunt în interesul comunității constanțene.

Mai mult decât atât, nu ne explicăm de ce preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Daniel Constantinescu, care a criticat dur reformele în sănătate propuse de PDL, alege această strategie, în loc să rămână consecvent folosinduse de influenţa pe care o are la centru şi să fi rezolvat până acum situaţia dezastruoasă a Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie. Graba lui Nicuşor Constantinescu ne întăreşte convingerea că soarta celor 10,8 hectare de teren este pecetluită ca urmare a demersului de desființare a spitalului.

Grupul consilierilor judeţeni al Partidului Democrat Liberal

Consilier Județean, George Măndilă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii