Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IMM-urile si institutiile de invatamant trebuie sa colaboreze pt promovarea fortei de munca-09.02.09

ro

10 Feb, 2009 16:27 730 Marime text

PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL            

ORGANIZAŢIA MUNICIPALA  CONSTANŢA

Comunicat de presă

IMM-urile şi instituţiile de învăţământ trebuie să colaboreze pentru promovarea forţei de muncă

Deputatul PDL de Constanţa, Maria Stavrositu, a susţinut, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică în care a vorbit despre necesitatea sprijinirii IMM-urilor în menţinerea forţei de muncă stabile şi calificate, pe durata crizei economice, prin parteneriate cu instituţiile de învăţământ superior.
“Mulţi salariaţi se confruntă deja cu spectrul şomajului, iar relaţiile cu angajatorii permit o mobilitate scăzută a forţei de muncă. De aceea, trebuie îmbunătăţit cadrul legal în această privinţă şi este nevoie de o colaborarea mai strânsă între angajatori şi instituţiile de învăţământ, astfel încât criza să fie şi o ocazie de promovare a unor soluţii adaptate, bazate pe valorile Uniunii Europene”, a subliniat deputatul PDL.
Maria Stavrositu a mai spus că iniţiativele de până acum nu au reuşit să promoveze parteneriate reale cu mediile industriale în domeniul educaţiei, formării şi cercetării, nici la nivel de sistem şi nici la nivel instituţional.
Potrivit parlamentarului democrat-liberal, cadrul legislativ nu asigură posibilitatea reconfigurării rapide a activităţilor derulate de societăţile comerciale, procedurile fiind greoaie şi costisitoare.
“Considerăm că trebuie elaborat un nou cadru de parteneriat între întreprinderi, instituţiile de învăţământ şi autorităţile locale, cu scopul îmbunătăţirii reconversiei profesionale şi a creşterii flexibilităţii forţei de muncă”, a completat deputatul Maria Stavrositu.
Parlamentarul constănţean a mai spus că PDL va iniţia discuţii concrete cu reprezentanţii IMM-urilor pentru identificarea soluţiilor la problemele pe care aceştia le au, în contextul crizei.

Data                       Organizaţia Municipala
9 februarie 2009      PDL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii