Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Majorarea salariilor şi pensiilor, anestezic servit românilor de coaliţia de guvernare

ro

08 Nov, 2011 18:36 796 Marime text
Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal consideră că decizia coaliţiei de guvernare de a majora salariile şi pensiile din a doua jumătate a anului 2012 reprezintă doar un anestezic pe care puterea ni-l serveşte nouă românilor din două în două luni: creşterea salariilor şi indexarea pensiilor.

Asistăm la o încercare disperată a puterii de a promite, încă o dată, un lucru de care nu avem nicio siguranţă că va fi posibil şi, mai ales, că va fi respectat. Dacă cei care guvernează astăzi ar fi avut într-adevăr respect şi preocupare pentru cetăţenii României, pentru toate aceste categorii de oameni afectate de aşa-zisele lor reforme, ar fi respectat în primul rând legislaţia în vigoare. Premierul Emil Boc şi semi-analfabeţii care se învârt în jurul său, sub denumirea de miniştrii, au uitat să le spună tuturor cetăţenilor români de ce nu respectă propria lor lege prin care tăiaseră cu 25% salariile temporar până la o anumită dată.

Într-un an electoral, puterea nu-şi permite să mai bage mâna în buzunarele românilor şi atunci, din dorinţa de a nu pierde şi mai multe voturi, coaliţia de guvernare anunţă triumfalist că bugetul României este capabil din a doua jumătate a anului viitor să suporte creşteri de pensii şi salarii.

În concluzie, PNL Constanţa atrage atenţia asupra faptului că Emil Boc, membrii Cabinetului pe care-l conduce şi reprezentanţii FMI încearcă să le vândă românilor iluzia că acest acord cu Fondul Monetar Internaţional şi politica economică a Guvernului Boc au întărit România, au securizat-o şi au ferit-o de riscuri. De fapt, România, potrivit datelor oficiale, este mai vulnerabilă din punct de vedere economic astăzi decât a fost în ultimii trei ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii