Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maria Stavrositu face apel la tinerii basarabeni sa iasa la vot - 03.04.2009

ro

03 Apr, 2009 20:38 744 Marime text

PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL            

ORGANIZATIA MUNICIPALA CONSTANTA

Maria Stavrositu face apel la tinerii basarabeni să iasa la vot

“Imi exprim speranta ca dupa alegerile parlamentare care vor avea loc în Republica Moldova, această ţară isi va intoarce fata catre Europa’’, a declarat, vineri, deputatul PDL Maria Stavrositu, la o întâlnire cu studenţii basarabeni din Constanţa.
La evenimentul intitulat ,,Zilele Basarabiei in Constanta’’ au mai participat prorectorul Universitatii Ovidius, Marian Cojoc si Decanul Facultatii de Istorie si Stiinte Politice din cadrul aceleiaşi Universitati, Daniel Flaut. Cei doi au dezbatut teme despre semnificatia Basarabiei pentru Romania si demersurile celor doua tari pentru a impiedica exodul valorilor.
În cadrul discuţiilor iniţiate de Organizatia studentilor basarabeni din Constanta, parlamentarul PDL Maria Stavrositu a criticat unele măsuri electorale ale guvernării comuniste de la Chişinău. În acelasi timp, liderul PDL a explicat tinerilor basarabeni ca prin comunicare pot sa deschida viziunea celor in varsta despre viitorul democratic al tarii si  pot schimba orientarea dinspre comunism spre democratie.
Maria Stavrositu a facut apel la tinerii din Basarabia sa iasa la vot in data de 5 aprilie 2009. ,,Unele actiuni ale autoritatilor comuniste de la Chisinau sunt condamnate atat de clasa politica din Romania cat si de Uniunea Europeana. Este inadmisibil să se limiteze accesul romanilor in Republica Moldova”, a mai spus deputatul PDL.
Prezent la eveniment, deputatul independent in Parlamentul Republicii Moldova, Ion Varta, a vorbit despre metodele de manipulare a basarabenilor, de către puterea comunistă de la Chişinău si despre limitarea accesului la informatii. ,,În media se reanimeaza ineptii istorice din epoca lui Stalin, manualele de istorie a romanilor au fost scoase si inlocuite cu niste pseudomanuale care creaza haos printre tineri. Actuala guvernare a creat, de asemenea, alte obstacole artificiale, cum ar fi dificultatea de a te angaja in Basarabia cu diploma de studii din Romania’’, a conchis deputatul basarabean Ion Varta.
 
Data                      
03.04. 2009      

Biroul de presă
Organizaţia municipală PDL Constanţa  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii