Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidului Democrat Liberal

ro

23 Aug, 2010 21:42 1275 Marime text

Grupul de consilieri judeteni ai Partidului Democrat Liberal a votat astazi, in unanimitate, impotriva proiectului de hotarare cu numarul 23 "privind repartizarea pe unitati administrativ teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit pentru sustinerea programelor cu finantare nerambursabila, conform H.C.J.C. nr.173/2010 privind constituirea Fondului de sustinere a proiectelor cu finantare nerambursabila", intrucat alocarea sumelor prevazute s-a facut numai in baza carnetului rosu de partid. Se vede cat se poate de clar din lista cu localitatile care primesc fonduri in baza acestei hotarari ca suma de 6.207.777,97 lei este directionata catre un numar de cinci localitati, care, in mod cu totul „intamplator", sunt conduse numai de vajnici edili ai PSD: Crucea, Lumina, Ostrov, Dobromir, Cumpana, Deleni.

Cu un vot identic a fost sanctionat astazi si proiectul de hotarare cu numarul 38 privind „alocarea unei sume Fundatiei pentru Promovarea Sportului Constantean", in cuantum de 600.000 lei, din cauza mai multor motive obiective. In primul rand, prin Hotararile cu nr.14/17.02.2010, respectiv nr.106/26.05.2010, aceeasi fundatie a beneficiat deja din partea Consiliului Judetean de un sprijin financiar mai mult decat consistent in valoare totala de 1.750.000 lei (1.300.000 lei si 450.000 lei) pentru activitati ce sunt fundamentate in expunerile de motive printr-o betie de cuvinte si nu prin actiuni clare, sustinute de bugete concrete aferente. Consideram ca alocarea oricarei sume sumplimentare acestei fundatii, in plin an de criza, cand toate institutiile statului isi reduc organigramele si bugetele, se incadreaza la capitolul risipa nerusinata a banului public, cu serioase suspiciuni de drenare a acestor fonduri in directii care, probabil, nu sunt straine PSD, element ce confera Fundatiei pentru Promovarea Sportului Constantean o puternica nota de obscuritate.

Suma de 600.000 lei care pana la urma a fost astazi alocata structurii mai sus mentionate prin votul iresponsabil al PSD si PNL si-ar fi putut gasi, cu siguranta, o infinit mai larga aplicabilitate si eficienta in sustinerea altor zone importante cum ar fi: sanatate, cultura, invatamant sau social.

Grupul de consilieri judeteni ai Partidului Democrat Liberal s-a si abtinut in unanimitate atat la proiectul de hotarare cu numarul 26 privind "aprobarea rectificarii bugetului judetean pe anul 2010" ca o consecinta fireasca a votului negativ dat pentru proiectul cu numarul 23, cat si la proiectul cu numarul 44 privind "aprobarea rectificarii bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2010 al S.C. Domeniul Public si Privat Judetean SRL" intrucat ramane consecvent opiniei critice referitoare la legalitatea functionarii S.C. Domeniul Public si Privat Judetean SRL, motiv pentru care se va abtine sau se va opune oricarui proiect de hotarare care vizeaza activitatea acestei societati.

Grupul de consilieri judeteni ai PDL Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii