Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L Constanța - Vineri, 28 Ianuarie 2011

ro

29 Jan, 2011 01:07 838 Marime text

Astăzi, 28.01.2011, Organizaţia Judeţeană PDL Constanţa, a sesizat Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa, în legatură cu modul de desfăşurare a şedinţei extraordinare de Consiliu Local Năvodaridin data de 27.01.2011.

Potrivit Consilierilor locali PDL Năvodari, proiectele de hotărâre nu au fost trimise în termenul legal spre a fi consultate. Caracterul de urgenţă al proiectelor a lipsit cu desăvârşire, nefiind justificat statutul de şedinţă extraordinară, numarul mare de proiecte propuse pe convocator, precum şi proiectele suplimentare introduse în mod abuziv pe ordinea de zi, impunând o şedinţă ordinară. Convocarea pentru şedinţele de comisii a fost făcută cu câteva ore în aceeaşi zi, fără a fi respectat termenul de 3 zile aşa cum spune legea. Deşi şedinţa a fost convocată la orele 17.00, un numar de şapte consilieri: Calapod Tudorel,Sponte Stere, Galbau Stefan, Boasca Aurel,Dumitru Vasilica, Mara Liliana, Dragnea Marilena au fost sunaţi în jurul orei 15.30 din ordinul primarului Nicolae Matei, fiind anunţaţi că şedinta se amână la orele 17.30. Ajungând la ora anunţată, aceştia au constatat faptul că lucrările şedintei se aflau pe sfarşite, proiectele fiind aprobate deja de ceilalti consilieri care s-au prezentat la şedintă la ora 17.00.

Considerăm că ceea ce s-a întamplat constituie un abuz şi un dispreţ total al primarului atât asupra respectării legalităţii si modului de desfăşurare a şedinţelor de Consiliu Local, un abuz în serviciu manifestat faţa de funcţionarii din subordine, cât şi asupra transparenţei acţiunilor şi deciziilor ce vizeză în mod direct sau indirect toţi locuitorii oraşului Navodari.

În sesizare, se solicită Prefectului Claudiu Palaz să dispună reluarea analizei proiectelor într-o nouă şedinţă la care să participe toţi consilierii locali, conform dreptului legal conferit de lege.

S-a recurs la această modalitate, deoarece la registratura Primăriei Năvodari, se refuză în mod sistematic, din dispoziţia primarului Nicolae Matei, înregistrarea sesizărilor consilierilor locali PDL.

ORGANIZAŢIA JUDEŢEANA PDL CONSTANTA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii