Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL Constanţa - Miercuri, 19 Octombrie 2011

ro

19 Oct, 2011 23:09 778 Marime text

Lupta crâncenă dusă în Parlamentul României de USL pe tema câinilor fără stăpân, subiect ce a generat „dezbateri ample", încă din luna aprilie a acestui an, de când acest proiect de lege a fost înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor a avut în această săptămână un nou episod.

Cu toate că parlamentarii USL au votat "PENTRU" în comisie, constatăm cu stupoare că în plen, votul le-a fost impus de lideri în cu totul alt sens, împotriva aceea ce le dictează conştiinţa.

Nu le putem reproşa colegilor din USL decât un singur lucru: că suferă de lipsă acută de teme de dezbatere. Este o problemă importantă, dar nu de interes naţional, iar rezolvarea ei nu mai suportă amânare, gândindu-ne la incidentele nefericite promovate de mass media. Dorim să reamintim o situaţie cu deznodământ tragic, cea a femeii din Bucureşti, sfâşiată la începutul acestui an de mai mulţi câini comunitari şi care, din păcate, a decedat. Din nefericire, această întâmplare nu reprezintă un caz izolat. Indiferent de oraş, această problemă există.

De acord, cu toţii recunoaştem existenţa ei, însă ce facem pentru a urgenta soluţionarea acesteia? În niciun caz, soluţia nu este să părăsim sala de şedinţe a Camerei Deputaţilor, aşa cum au decis de multe ori colegii din Opoziţie să procedeze. Din dorinţa de a câştiga capital electoral, colegii din USL se penibilizează de fiecare dată când se reiau dezbaterile pe acest subiect. Tergiversarea nu înseamnă soluţionarea acestei probleme!

Aşa cum am avut încredere în a lăsa la judecata administraţiei locale şi a comunităţii, probleme importante ca sănătatea, învăţământul, sub ce motiv se opun colegii noştri să lăsam aceasta problemă în mâna primăriilor.

Considerăm că este corect ca autorităţile locale şi cetăţenii să decidă în legătură cu gestionarea câinilor fără stăpân, aşa cum este prevăzut în actul normativ aflat în dezbatere parlamentară.

Amendamentele susţinute de PDL în Camera Deputaţilor, sunt în acord cu politicile europene, întrucât în mai toate ţările dezvoltate există o anumită perioadă de timp în care câinii fără stăpân sunt găzduiţi în adăposturi specializate.

Christian Gigi Chiru - Preşedinte Organizaţia Judeţeană PDL Constanţa;

Deputat Maria Stavrositu - Preşedinte Organizaţia Municipală PDL Constanţa;

Senator Mircea Banias;

Deputat - Constantin Chirilă;

Deputat - Zanfir Iorguş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii