Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul de guvernare "care este" dar care nu va fi aplicat niciodata

ro

26 Oct, 2010 13:54 746 Marime text
In cursul zilei de ieri, 25 octombrie a.c., senatorul PDL Mircea Banias a sustinut o declaratie politica in plenul Senatului prin care a criticat Programul de guvernare propus de PSD.

„Programul de guvernare pe care Partidul Social Democrat l-a prezentat este un mesaj electoral, fara niciun fel de acoperire si relevanta economica. Pare a fi creat pentru cei care nu au auzit nicio fraza despre economie. Este o insiruire de promisiuni cu rezonanta in urechile fiecarei categorii sociale a electoratului. Efectul implementarii acestui program ar fi cresterea deficitului bugetar la peste 10 procente din PIB. In acest caz, Romania nu se va mai putea imprumuta nici de la FMI, nici de la Uniunea Europeana si nici de la Banca Mondiala, iar inflatia si cursul valutar nu vor mai putea fi controlate. Facilitatile promise de PSD, sunt imposibile in conditiile in care nu dispunem de resursele financiare. Nu sunt o dovada de generozitate ci una de iresponsabilitate. O parte din masurile cuprinse in program se repeta sau au fost enumerate doar pentru a se ajunge la numarul 100. Altele au fost deja implementate de Guvern, respectiv scutirea impozitării profitului reinvestit si reducerea de taxe parafiscale. De asemene, unele masuri nu respecta legislatia sau obligatiile pe care le avem ca stat membru UE. Exista in program si masuri contradictorii, care, implicit nu se pot aplica. Statul are cheltuieli uriase iar acestea sunt sustinute doar de cei trei milioane de angajati din sectorul privat. In timp ce în alte ţări europene în ultimii 20 de ani s-au luat decizii de ajustare a sectorului bugetar şi de majorare a vârstei de pensionare, noi în România le-am amânat permanent. România are 80 de angajaţi în sistemul public, raportat la mia de locuitori, cu 19 mai mult decât în Italia, 15 mai mult faţă de Spania si cu 11 mai mulţi salariaţi decât în Germania. Vîrsta efectivă de pensionare e una dintre cele mai scăzute din Europa asta în conditiile în care raportul între cei care contribuie la bugetul de asigurări sociale şi beneficiari este de 0,8 la 1, în 1990 era 1,2 la 1. Oricine ar fi fost la guvernare in aceste momente ar fi facut aceleasi lucruri pe care Guvernul Boc le-a facut. Efectele pozitive ale masurilor Executivului se vor vedea in 2011. In acest moment ne aflam pe o traiectorie buna, astfel incat, anul 2011 va fi unul de crestere economica, va fi anul iesirii din criza", a afirmat senatorul Banias.

In finalul interventiei, Mircea Banias si-a exprimat convingerea ca PSD nu va avea ocazia sa implementeze programul propus.

Biroul de presa al Partidului Democrat Liberal Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii