Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ramona Manescu Bani europeni-pusculita de partid a PDL

ro

24 Jun, 2010 18:02 913 Marime text
Aparatul de vot portocaliu a respins astazi in plenul Camerei Deputatilor infiintarea comisiei de ancheta in ceea ce priveste gestionarea fondurilor europene, comisie ceruta de PNL si PSD.

Din acest moment este si mai clar ca Puterea vrea sa ascunda neregulile din procesul de alocare a fondurilor europene. Nu vad niciun alt motiv pentru care deputatii PDL au votat impotriva constituirii acestei comisii care ar fi trebuit sa verifice daca banii de la Uniunea Europeana s-au transformat sau nu in pusculita de partid.

Daca aceasta comisie de ancheta ar fi fost acceptata la nivelul Parlamentului Romaniei am fi transmis un mesaj pozitiv catre Comisia Europeana. Astfel, oficialii europeni ar fi putut observa ca tara noastra este interesata sa respecte regulile de la nivelul Uniunii Europene, mai ales atunci cand este vorba despre bani.

Dar, aceasta lupta nu se va opri aici. Daca democrat-liberalii nu vor transparenta la nivel national, eu am solicitat la nivel european, mai exact Comisarului pentru Dezvoltare Regionala, Johannes Hahn, sa trimita o misiune de monitorizare in Romania. Am primit foarte multe contestatii si nereguli de la beneficiari ai proiectelor si tocmai de aceea cred ca aceasta comisie de ancheta ar fi trebuit constituita la nivelul Camerei Deputatilor.

Dar, se pare ca Partidul Democrat Liberal nu a inteles ca procesul de alocare a banilor europeni trebuie sa sa faca in mod corect si conform legislatiei. Pe 6 iulie ma voi intalni cu Comisarul pentru Dezvoltare Regionala, Johannes Hahn, ocazie cu care, vom discuta din nou despre aceasta situatie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii