Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unirea Principatelor, zi de importanţă capitală pentru România

ro

25 Jan, 2013 10:51 1677 Marime text

dsc_0196_.jpgOrganizaţia PDL Constanţa a organizat ieri, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, aula Adrian Rădulescu, un eveniment dedicat împlinirii a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Manifestarea a fost prezidată de senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Constanţa, de Constantin Chirilă, preşedintele organizaţiei municipale, de Adriana Câmpeanu, preşedintele organizaţiei de femei, de Andrei Popa, preşedintele organizaţiei de tineret şi de Senol Zevri, membru marcant al partidului.

dsc_0229_.jpgUn grup de copii a prezentat un program artistic, iar cei prezenţi au dansat şi au cântat Hora Unirii.

„Este o zi de importanţă capitală pentru neamul românesc. Trebuie să fim demni de înaintaţii noştri, să ţinem România unită şi să o ducem la un nivel de prosperitate pe care-l merită", a spus, în cadrul evenimentului, Christian Gigi Chiru.

dsc_0234_.jpgLa rândul său, Constantin Chirilă, preşedintele organizaţiei municipale a PDL Constanţa a evocat evenimentele de la 24 ianuarie 1859, primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român. „A fost, aşa cum spuneau scrierile vremii, o dorinţă sfântă, spre mărirea patriei, spre fericirea românilor. Iar noi nu trebuie să uităm niciodată că acestă zi a fost primul pas spre Marea Unire şi trebuie să o sărbătorim şi să o respectăm ca pe una dintre marile sărbători ale ţării noastre", a mai declarat Chirilă.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii