Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vosganian promovează proiectele PDL Constanţa

ro

21 Jan, 2013 20:00 977 Marime text

Senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, își exprimă mirarea fața de iniţiativa ministrului Economiei, Varujan Vosganian, de a supraimpozita companiile energetice.

„Sunt uimit de faptul că un ministru USL a preluat din proiectele unui candidat al PDL la alegerile parlamentare şi intenţionează chiar să le pună în practică, în ciuda faptului că a omis să precizeze sursa de... inspiraţie. Sunt sigur că ministrul USL mi-a plagiat proiectul pentru a bloca iniţiativa bună pe care a avut-o PDL Constanţa", a declarat Chiru.

Proiectul ministrului Vosganian seamănă izbitor cu cel pe care Christian Gigi Chiru l-a propus în campania electorală, din postura de candidat pe Colegiul 4 Senat, care viza instituirea unei taxe de solidaritate faţă de cetăţenii judeţului Constanţa de către companiile care desfăşoară activităţi de exploatare a resurselor naturale şi de generare a energiei electrice, nucleare şi eoliene în judeţ, dar şi în zona economică a Mării Negre.

Proiectul lui Christian Gigi Chiru, denumit „Bani pentru căldură", propunea o taxă calculată procentual, prin raportarea la volumul activităţii de exploatare a resurselor naturale de gaze şi petrol, precum şi la volumul activităţii de generare a energie electrice.

În urma colectării acestei taxe de către instituţiile abilitate, locuitorii judeţului ar fi beneficiat de sumele de bani necesare acoperirii costurilor pentru încălzirea locuinţelor în sezonul rece, iar în restul anului fondurile ar fi fost direcţionate către sistemul de sănătate şi cel de învăţământ din judeţul Constanţa.

„Ajuns în Guvernul USL Ponta, ministrul Varujan Vosganian vrea să dea banii luaţi de la companiile energetice către bugetele de pensii şi salarii. Consider că intenţia ar fi fost salutară dacă nu s-ar urmări numai atingerea unor promisiuni electorale ale alianţei din care face parte. Îi reamintesc ministrului Economiei că acest proiect a fost gândit pentru a veni în ajutorul locuitorilor judeţului Constanţa, spaţiu în care marile companii energetice îşi desfăşoară activitatea. Pe banii constănţenilor, niciun ministru nu ar trebui să-şi protejeze scaunul! Dacă tot a considerat că proiectul meu de campanie merită folosit, Varujan Vosganian nu ar trebui să uite judeţul Constanţa, dar şi pe constănţeni, cei care plătesc una dintre cele mai scumpe gigacalorii din ţară.

Sunt de partea constănţenilor și voi lupta în continuare pentru ca acest proiect să le aducă beneficii, aşa cum a fost gândit de la început. Deocamdată, vom aştepta să vedem cum se finalizează iniţiativa ministrului Vosganian şi vom susţine în continuare introducerea de beneficii pentru constănţeni prin instaurarea acestei taxe", a mai precizat senatorul Christian Gigi Chiru.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii