Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vot consilieri judeteni PD-L - Marti, 22 Martie 2011

ro

22 Mar, 2011 23:18 757 Marime text

Grupul de consilieri județeni ai Partidului Democrat Liberal aduce la cunoștința mass-media și, implicit, a opiniei publice, motivele care au condus la exercitarea unui vot negativ sau a unor abțineri pentru anumite proiecte de hotărâri ale Consiliului Județean, supuse dezbaterii în cadrul ședinței ce s-a desfășurat astăzi, 22 martie 2011.

Astfel, grupul de consilieri județeni PDL a votat împotriva următoarelor 3 proiecte de hotărâri:

 Proiect nr. 13 privind încetarea dreptului de administrare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța asupra unor imobile proprietate publică a județului Constanța și predarea acestora în gestiunea S.C. Domeniul Public și Privat Județean S.R.L.;

 Proiect nr. 23 privind aprobarea Situațiilor financiare anuale la data de 31.12.2010, a raportului administratorului, a aprobării actualizării prețului contractului de locație de gestiune al S.C. Domeniul Public și Privat Județean S.R.L.;

 Proiect nr. 24 privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2011 al S.C. Domeniul Public și Privat Județean S.R.L.

Motivație: Grupul de consilieri județeni ai Partidului Democrat Liberal rămâne consecvent opiniei critice referitoare la legalitatea funcționării S.C. Domeniul Public și Privat Județean S.R.L., motiv pentru care se abține sau se opune oricărui proiect de hotărâre care vizează activitatea acestei societăți.

În plus, motivarea încetării dreptului de administrare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța asupra unor imobile proprietate publică a județului Constanța și predarea acestora în gestiunea S.C. Domeniul Public și Privat Județean S.R.L. este mai mult decât ambiguă, criteriul scriptic invocat, cel al "oportunității", fără a fi demonstrat, fiind insuficient pentru un astfel de important gest administrativ.

În ceea ce privește abținerile, acestea au fost acordate pentru 5 proiecte de hotărâri, după cum urmează:

 Proiect nr. 14 privind aprobarea comisiilor pentru evaluarea anuală a managerilor instituțiilor publice de cultură aflate sub autoritatea Consiliului Județean Constanța, pentru anul 2010;

 Proiect nr. 15 privind aprobarea comisiei pentru evaluarea finală a managementului de la Școala Populară de Arte și Meserii Constanța.

Motivație: Grupul de consilieri județeni ai Partidului Democrat Liberal consideră că cele două proiecte se află în profundă contradicție cu prevederile expunerilor de motive unde se specifică foarte clar faptul că toate comisiile (de evaluare, de contestații) precum și secretariatul sunt formate din specialiști în domeniu și reprezentanți ai Consiliului Județean. Astfel, ambele comisii de contestații sunt alcătuite numai din reprezentanți ai Consiliului Județean care nu se pot pronunța cu privire la problematica domeniului asupra căruia este posibil să fie sesizați.

 Proiect nr.21 privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 21% din impozitul pe venit pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură și a programelor cu finanțare nerambursabilă pe anul 2011.

Motivație: După obiceiul deja împământenit, repartizarea fondurilor se face cu prioritate în baza carnetului roșu de partid. Amintim ponderea de "invidiat" a localităților conduse de primarii PDL (1) din numărul total de localități care primesc fonduri în baza acestei hotărâri (27), adică 3,7%. De asemenea, suma alocată singurului primar PDL care "beneficiază" de prevederile acestei hotărâri este de 206.000 lei, ceea ce înseamnă 4% din totalul de 4.548.000 lei, fapt care vorbește de la sine despre criteriul roșu de distribuire a acestor sume.

 Proiect nr.22 privind modificarea și completarea anexelor din Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr.5/2007 privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2007, modificată și completată

Motivație: Considerăm că nu se justifică stabilirea unei taxe în ceea ce privește eliberarea avizului structurilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean în vederea eliberării autorizației de construire/desființare, de către primarii comunelor, având în vedere că instanța s-a pronunțat cu privire la legalitatea introducerii acestui aviz în sensul nelegalității sale.

 Proiect nr.45 privind aprobarea preluării în administrarea Consiliului Județean Constanța a unor imobile

Motivație: Întrucât preluarea se face de la S.C. Domeniul Public și Privat S.R.L., poziția grupului de consilieri județeni ai Partidului Democrat Liberal este fără echivoc în sensul abținerii sau respingerii oricărui proiect care face referire la structura mai sus menționată.

Grupul de consilieri județeni ai PDL Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii