Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiunea ANI, demers tipic al regimului Băsescu

ro

10 Nov, 2012 17:28 991 Marime text

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră că acțiunea Agenției Naționale de Integritate reprezintă o hărțuială politică instrumentată deloc întâmplător în prima zi de campanie. Prin demersul său, ANI ne arată că nu este o instituție a statului de drept, ci o oficină de propagandă politică a regimului Băsescu.

În consecință, solicităm public Consiliului Național de Integritate, aflat sub control parlamentar exercitat de Senatul României, să se reunească și să analizeze acest abuz incalificabil la adresa unor demnitari.

Trebuie înțeles faptul că Agenția Națională de Integritate nu este „stat în stat", deasupra legii și a oricărui control. Este o instituție plătită din bani publici pentru a servi interesul public, nu pentru a gestiona operațiuni de hărțuire politică în campania electorală, încălcând legea și orice fel de principiu. De aceea, CNI trebuie să analizeze probele existente și deciziile care s-au dat și conformitatea lor cu legile în vigoare.

De asemenea, acțiunea ANI este un demers tipic al regimului Băsescu, care încearcă să supraviețuiască prin presiuni, abuzuri, calomnii și denigrări, în condițiile în care nu mai are nici un fel de mijloace democratice și corecte pentru a convinge electoratul. Dat fiind că este o instituție plătită din banii contribuabililor, ANI trebuie să răspundă în fața publicului și a legii pentru acest demers abuziv și pentru modul nepermis în care se implică în bătălia politică.

La fel ca și la referendum, constatăm că se încearcă folosirea unor instituții parapolitice în jocul politic. Pentru că nu mai poate obține voturi și pentru că a pierdut orice fel de sprijin public, Traian Băsescu și gașca sa recurg din nou la acest tip de practici de denigrare a adversarilor politici. Este o încercare disperată și de a deturna atenția publicului de la proiectul de reconstrucție a României, demarat de USL după dezastrul lăsat în urmă de PDL, către o zonă de conflict politic, bazat pe minciună și calomnie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii