Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzele opoziției și ale președintelui sunt nejustificate și dăunează imaginii României

ro

08 Nov, 2013 20:02 815 Marime text
Partidul Național Liberal consideră că actuala guvernare și-a respectat promisiunile făcute cetățenilor României de-a lungul timpului, reușind să redreseze situația economică și socială a țării. În acest context, toate acuzele pe care le fac opoziția și Traian Băsescu sunt nefondate și dăunătoare pentru imaginea externă a României.

Guvernul USL a fost blamat în repetate rânduri de faptul că, datorită politicii economice actuale, generează o explozie a prețurilor în România. Precizăm faptul că în economie încă există cerere scăzută. Oamenii cumpără puțin, ceea ce înseamnă că producătorii și distribuitorii vor evita să majoreze prețurile pentru a nu afecta și mai mult vânzările. Carburanții erau mult mai scumpi în timpul guvernării PDL. Prețurile la alte produse nu pot fi influențate decisiv de acest aspect.

Pe piața energiei, cantitățile de energie oferite sunt mult mai mari decât cele cerute. În aceste condiții, dat fiind faptul că energia va fi ieftină și anul viitor pe bursă, acciza va fi amortizată la producători.
Miniștrii USL au fost luate din timp măsuri pentru a împiedica o creștere a prețului la produsele alimentare. Am acordat despăgubiri de la buget fermierilor afectați de seceta din vara anului 2012 și oferim sprijin financiar producătorilor de lapte și carne de vita din zonele defavorizate în limita unui plafon de 30 de milioane de euro. Am plătit subvențiile din agricultură blocate de PDL. S-a aprobat plata a 2,7 miliarde de lei pentru 1.072.289 de beneficiari ai schemelor de plăți unice pe suprafață.

Am finanțat circa 50 de proiecte pentru depozite de legume-fructe, destinate preluării, sortării, păstrării și ambalării produselor. Am redus TVA la pâine de la 24% la 9%. În 2014 vom lua o măsură similară și pentru alte categorii de alimente, deci impactul asupra creșterii preturilor prin creșterea accizelor la combustibili nu va exista.
Vechea guvernare în frunte cu Traian Băsescu vrea din nou tăieri de salarii, ca în 2010. Soluția lor este să îi lovească tot pe cei care au avut de suferit în trecut.

Guvernul USL a dovedit că se poate și într-o cu totul altă modalitate. Astfel, am reușit să redresăm România și să o relansăm economic fără a afecta populația și fără a tăia cetățenilor din drepturi.
Am adoptat un model de creștere fără austeritate, prin stimularea consumului și atragerea marilor investitori. Pentru acest lucru vrem să relansam mediul privat și să suplimentam necesarul de bani pentru investiții din fondurile europene.
În aceste condiții, Traian Băsescu încearcă să se erijeze într-un apărător al IMM-urilor, când de fapt a adus numai pagube acestui sector în timpul guvernărilor pe care le-a patronat.
           
  08.11.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii