Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adina Vălean - Premiul 112 pentru Excelenţă în Iniţiativă Politică

ro

09 Nov, 2010 18:25 1718 Marime text
premiile-112_resize.jpgEurodeputata Adina Vălean a primit, aseară, Premiul pentru Excelenţă în Iniţiativă Politică în cadrul Galei Anuale a Premiilor 112, ceremonie organizată de Asociaţia Europeană a Numărului de Urgenţă (EENA) şi de Preşedinţia Belgiană a Uniunii Europene.

Datorită raportului Vălean privind ROAMING-ul, cetăţenii europeni sunt înştiinţaţi prin SMS, atunci când călătoresc în spaţiul UE, cu privire la tarifele practicate de operatorii de telefonie mobilă şi de faptul că pot apela gratuit numărul unic de urgenţă 112.

Premiul i-a fost înmânat eurodeputatei liberale de vicepremierul belgian Didier Reynders.

Propunerea Adinei Vălean se aplică de la 1 iulie 2009, eurodeputata liberală fiind raportoarea Parlamentului European pentru pachetul ROAMING, votat în legislatura precedentă.

" Am făcut paşi importanţi la nivel european în promovarea numărului unic de urgenţă 112, dar niciodată suficienţi atunci când vine vorba de salvarea de vieţi omeneşti. Eforturile noastre trebuie să continue!", a afirmat Adina Vălean după primirea premiului.

Ceremonia de decernare a Premiilor 112 a avut loc aseară, la Bruxelles, sub înaltul patronaj al Preşedinţiei Belgiene a Uniunii Europene.

Manifestarea îşi propune în fiecare an să facă publice eforturile personalităţilor politice şi diverselor instituţii naţionale sau europene pentru promovarea numărului unic de urgenţă 112.

www.valean.eu

www.pnlbruxelles.eu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii