Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - TNL

ro

06 Aug, 2014 11:50 1134 Marime text
Sportul, sub toate formele sale, reprezintă unul dintre factorii importanţi ai unei societăţi sănătoase, optimiste şi pozitiviste. Fie că vorbim despre beneficiile directe asupra sănătăţii celor care îl practică sau despre aportul adus în combaterea unor macro-afecţiuni sociale precum introvertirea sau pesimismul – afecţiuni contemporane cu care se confruntă, din păcate, tot mai mulţi tineri – practicarea sportului joacă un rol important.
Însă, datorită carenţelor de infrastructură prezente în sportul românesc, dimensiunea sa profesionistă (sportul de performanţă) şi cea amatoare (sportul de agrement) au fost şi sunt literalmente „înghesuite împreună” din ce în ce mai mult. Lipsa unui cadru legal adaptat dezvoltării sociale din ultimii ani a dus la o stare de contraperformanţă pe toate planurile a sportului românesc, în ultimii 10 – 15 ani.
Astfel, Tineretul Naţional Liberal vine cu un set de propuneri menit să modernizeze cadrul legal oferit de Legea 69 / 2000, ca un prim pas către îmbunătăţirea infrastructurală a sportului românesc.
Credem că statul trebuie să se implice mai mult în sprijinirea asociaţiilor sportive de drept privat prin eliminarea taxelor pentru înfiinţarea cluburilor şi asociaţiilor sportive şi prin punerea la dispoziție a infrastructurii pe care o deţine şi în folosul cluburilor sportive private. Totodată, Ministerul Tineretului şi Sportului ar trebui să acorde şansa aplicării la fonduri direct cluburilor sportive, atât cele de la bugetul de stat cât și pe fonduri europene. În momentul de faţă, accesul la finanţare se face prin intermediul federaţiilor sportive recunoscute la nivel guvernamental.
De asemenea, statul ar trebui să reevalueze cuantumul fondurilor alocate autorităţilor locale, în sensul majorării sumelor destinate activităţilor sportive cuprinse în planul bugetar, dar să şi vegheze la păstrarea destinaţiei precise a acelor fonduri. Toate acestea însă nu se pot realiza fără un buget consistent alocat MTS anual. Din păcate, resursele alocate acestui domeniu în ultimii ani au fost foarte mici, practic scăzând de la an la an cu circa 10-30%.
”Având în vedere pasiunea cu care toate Guvernele prezintă marile realizări ale sportivilor români, precum şi a faptului că la cârma MTS se află unul dintre cei mai mari sportivi din istoria ţării noastre, cred că propunerile vor fi atent analizate la nivel guvernamental şi se va ţine seama de ele în varianta finală a documentului care va modifica Legea Educaţiei Fizice şi Sportului. Vreau să cred că dezideratul pentru îmbunătăţirea calităţii sportului românesc, atât la nivel profesionist cât şi ca activitate de agrement este unul sincer şi nu doar o simplă lozincă electorală”, a declarat Victor Ionescu, vicepreședinte al Comisiei de Tineret și Sport a PNL și fost subsecretar de stat în MTS.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii