Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat PNL Constanta - Joi, 09 August 2012

ro

09 Aug, 2012 22:54 1175 Marime text

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră că Guvernul USL și-a respectat promisiunile și față de FMI, și față de români. Concluzia întâlnirilor din aceste zile cu delegațiile FMI, BM și CE este aceea că Guvernul USL este un partener serios pentru instituțiile financiare internaționale și și-a îndeplinit toate obligațiile asumate în primăvară, în scrisoarea de intenție.

Guvernarea USL a asigurat condițiile menținerii angajamentelor și față de români, adică majorarea salariilor bugetarilor în două tranșe și restituirea CASS-ului încasat ilegal. Următoarea restituire de aproximativ 8% la salariile bugetarilor este viabilă și va avea loc în luna decembrie, așa cum Guvernul USL a promis la începutul mandatului.

În acest context, acuzațiile unor lideri ai PDL la adresa Guvernul României, potrivit cărora USL nu adoptă măsuri economice și neglijează realitățile economice ale României, se dovedesc a fi demagogice și mincinoase. Probabil că, pentru liderii PDL, a acționa în domeniul economic înseamnă să tai salarii și pensii și să mărești impozite.

Delegația FMI a apreciat adoptarea legislaţiei în domeniul gazelor şi al energiei electrice, dovadă că USL a reușit să ducă la îndeplinire o cerință a instituțiilor internaționale pe care guvernele PDL au tot amânat-o. Totodată, oficialii FMI au apreciat măsurile luate de actualul guvern în privința sistării contractelor bilaterale, în speță celebrele contracte ale „băieților deștepți" încheiate cu Hidroelectrica. Ministrul liberal Daniel Chițoiu este cel care a avut curajul să ia măsurile necesare pentru a opri aceste contracte care au prejudiciat grav statul român şi au distorsionat piața. În acest fel, au fost oprite furturile găștilor din PDL care, protejate de Adriean Videanu ori de Gheorghe Ștefan, au încheiat nestingherite contracte defavorabile României.

09 august 2012 Departamentul de Comunicare PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii